Inventari Ca n'Estrada (1846)

Dijous, 4 de maig de 2017

L’Arxiu Municipal estrena aquesta secció amb un document de 1846, l’ Inventari de Ca n’Estrada . Aquest document prové del subfons de Ca n’Estrada, documentació que es va trobar barrejada amb la de Can Julià i que va ingressar a l’Arxiu Municipal el 12 de març del 2014 gràcies a la donació de Josefa Julià Ribot, descendent d’aquesta nissaga. Així doncs, es tracta d’un document que forma part del fons patrimonial d’una masia sesrovirenca, documentació bastant escassa en relació al volum total de la documentació conservada a l’Arxiu Municipal.

Portada de l'inventari de Ca n'EstradaAquest document té una importància cabdal pel coneixement de la nostra història. Es tracta de l’Inventari de Ca n’Estrada, una masia sesrovirenca avui dia desapareguda i que es trobava a l’indret on més tard uns empresaris barcelonins, Pere i Ramon Bach, construïren l’actual Masia Bach.

L’ Inventari deixa constància de l’existència d’aquest mas però, a més a més, ens apropa a la vida quotidiana dels seus habitants. A través de la descripció detallada del que hi havia a Ca n’Estrada podem conèixer com era l’estructura i la distribució de la masia, els estris domèstics que feien servir, les tasques agrícoles que realitzaven i, inclús, aspectes tan curiosos com els productes que guardaven al seu rebost i que formaven part de la seva alimentació.

Aquest document ens permet saber com es vivia a una masia a mitjans del s. XIX, però també ens ajuda a entendre l’evolució de la vida als masos catalans al llarg de la història.

           Document

           Fitxa descriptiva

           Publicació

Darrera actualització: 17.06.2019 | 13:46