Programa de Festes d'Hivern (1986)

Dilluns, 18 de desembre de 2017

El passat mes de juny, l’Arxiu Municipal va crear  un racó de divulgació a la web municipal. Des d’un primer moment, l’objectiu d’aquest racó va ser  donar a conèixer documents representatius de la riquesa del patrimoni documental que es conserven a Sant Esteve Sesrovires. La selecció es fa seguint criteris de representativitat de la totalitat de fons i també pel valor del seu contingut, moltes vegades testimoni d’un moment històric.

Festes d'Hivern 1986Aquest mes, l’Arxiu Municipal us presenta un altre Document Singular. Es tracta del  Programa de Festes d’Hivern de 1984 . Aquest document prové del fons de la Col·lecció de Documents Gràfics i posa en valor els documents gràfics  com a font per a la recerca i l’estudi de la nostra història recent.

L’administració municipal és una gran generadora de cartells i fullets amb la finalitat de difondre les activitats culturals, socials, esportives, etc. que organitza. Dintre les diferents àrees del nostre Ajuntament no hi ha setmana que a algun dels seus serveis es publiqui un cartell, un tríptic o un fullet informatiu. El Fons de Documents Gràfics que es conserva a l’Arxiu inclou els cartells, díptics, fulls volants, programes de mà i tot  aquell document en el que el disseny i l’aspecte visual  i estètic són les característiques més rellevants. En  aquests moments tenim catalogats a una base de dades informàtica un total de 1530 documents, que abracen des de l’any 1949 fins a l’any 2017. Entre els més antics hi ha el Programa de Actos de Homenaje a la Vejez(1949) i el Programa de Actos de la Fiesta de Sant Antonio Abad (1955). Donat el gran volum de documents conservats, aquesta tasca de catalogació encara està pendent de finalitzar .

Pel que fa a aquest   Programa de Festes d’Hivern no és el més antic. L’Arxiu Municipal els conserva tots des de l’any 1984 fins a l’actualitat, a excepció del de 1988. Per això,  volem aprofitar aquesta ocasió i fer  una crida a tots els veïns que en tinguin i vulguin fer-ne bé una donació a l’Arxiu o bé una cessió temporal per tal de què puguin ser escanejats i així  esdevinguin patrimoni de tot el  poble de Sant Esteve Sesrovires.

                              Document

                              Fitxa descriptiva

Darrera actualització: 17.06.2019 | 14:07