Projecte CARE

CARE – Cultural Action for de refugees in Europe


Finançat pel Programa Europa para os Cidadãos, el projecte CARE – Acció Cultural per als refugiats a Europa, impulsat per l'Ajuntament de Manteigas (Portugal), en col·laboració amb municipis i associacions d'altres cinc països europeus, a més de Portugal, és a dir, Itàlia, França. , República Txeca, Bulgària i Espanya, va iniciar el seu camí el 18 de desembre, Dia Internacional del Migrant, amb la celebració de la Jornada “El valor de la diversitat cultural”, a Manteigas.

Impulsada per les preocupacions relacionades amb la dificultat d'Europa per arribar a un acord polític per regular la immigració que tingui un sentit comú entre els territoris, una dificultat que sembla que està donant lloc a polítiques nacionalistes i a l'augment de moviments polítics radicals que inciten a l'odi, la xenofòbia, el racisme i el el tancament de fronteres i l'expulsió d'immigrants, els impulsors del projecte CARE pretenen construir una xarxa europea de petites comunitats amb l'objectiu de promoure el diàleg i l'intercanvi cultural, d'una banda, i reforçar la cultura de la solidaritat i l'acceptació, per l'altre.

El projecte CARE pretén implementar, durant 18 mesos, un conjunt d'activitats relacionades amb aquesta temàtica, als diferents països socis europeus:

A Manteigas, la celebració de la conferència “El valor de la diversitat cultural”, amb l'objectiu de promoure el debat sobre la importància de la solidaritat i l'acceptació per a la construcció d'una identitat europea.

A Itàlia, la col·lecció i selecció de llibres publicats sobre el tema, així com l'elaboració d'un llibre il·lustrat.

A França, la selecció de curtmetratges sobre el tema i l'organització de debats amb autors i associacions d'immigrants francesos.

A la República Txeca, la recollida de bones pràctiques en empreses que integren treballadors immigrants i valoren la diversitat cultural, per a la construcció de la Guia per a la inserció laboral.

A Bulgària, la recopilació de tota la informació sobre les modalitats d'acollida de refugiats/immigrants, amb vista a la publicació del “Manual d'acollida”.

A Espanya, finalment, la presentació de tots els resultats del projecte, així com la realització d'un flash mob a la platja de Barcelona.

Per a una Europa unida, on es valore la diversitat cultural, es prohibeix la intolerància i la formació cultural dels joves, responsables de l'Europa del futur, és una prioritat.

Esdeveniments i trobades realitzades


Darrera actualització: 15.02.2022 | 14:54
Darrera actualització: 15.02.2022 | 14:54