Campanyes de salut pública

Àmbit de la salut pública


La Salut Pública és la disciplina encarregada de la protecció de la Salut a nivell poblacional.

La protecció de la salut, és un dels pilars de la salut pública junt amb la prevenció i la promoció de la Salut, les activitats municipals relacionades amb la salut pública són les següents:

- Seguretat alimentària : Aquesta activitat està  dirigida principalment al control de les condiciones higièniques i  sanitàries dels establiments alimentaris de competència municipal,  així com potenciar  les pràctiques correctes d’higiene en la manipulació d’aliments.

- Vigilància i control de les aigües de consum humà.

- Animals de companyia: gossos i gats: promoure la consolidació progressiva de la tinència responsable d’animals de companyia, garantitzar la salubritat pública, y, al mateix  temps, vetllar per la convivència i la protecció dels animals de companyia en el poble.

- Sanitat Ambiental: Sota aquest concepte es duen a terme les següents líniesde treball:  aus urbanes, establiments de tatuatge o pírcing, insalubritat en habitatges, legionel·losis, piscines d’ús públic i poliesportius, plagues urbanes, pol·len i salut, areners de jocs infantils.

Campanya sobre la manipulació de les coques de Sant Joan


Els productes de pastisseria, especialment els farcits de crema o nata, són un medi òptim per a la supervivència i multiplicació de microorganismes patògens, si no es respecten les condicions d'higiene necessàries durant la seva elaboració i conservació. A més, cal tenir en compte que les elevades temperatures que es donen durant l'època estival en el nostre territori suposen un factor de risc associat al consum d'aquests productes.

Per prevenir possibles toxiinfeccions alimentàries i gaudir de les coques amb seguretat seguiu les recomanacions següents:

- Si les elaboreu, respecteu les normes bàsiques d'higiene: netejar, separar, coure, refredar.

- Si les compreu, feu-ho en un establiment apte per a l'elaboració i/o la venda d'aquests aliments.

- Trieu-ne el tipus (farcides o no) en funció de les possibilitats de conservar-les fins al moment del consum.

- Conserveu en fred fins al moment del consum les que contenen crema o nata (si no les consumiu del tot, retorneu-les ràpidament a la nevera).

- Si heu de fer un desplaçament llarg i no podeu assegurar la seva conservació en fred, és millor preparar o comprar coques que es poden conservar a temperatura ambient, o bé preveure'n l'elaboració o l'adquisició en el lloc de destinació.

Consells sobre el mosquit tigre


El mosquit tigre és originari del sud-est asiàtic i es va detectar a Catalunya per primera vegada l'estiu de 2004. Se'l reconeix per les ratlles blanques al cap, el cos i les potes. El mosquit adult fa entre 2 mm i 10 mm.

Els ous i les larves viuen en petites basses d'aigua estancada, en àrees exteriors properes a la presència humana. Per això, la mesura més eficaç per evitar-ne la proliferació és eliminar els llocs amb aigua on creixen.

La presència del mosquit és molt molesta pel nombre tan elevat de picades que causen els exemplars femella. Aquest mosquit té la capacitat d'actuar com a transmissor d'algunes malalties, com les produïdes pels virus Chikungunya, Dengue i Zika.

Tríptic sobre el mosquit tigre

Campanya "Ep, les mans netes!"


La campanya intenta conscienciar sobre la importància de rentar-se les mans i dels perills dels microbis que causen malalties infeccioses, com ara els virus, els bacteris i els fongs.

Llibret de la campanya

Darrera actualització: 15.12.2023 | 12:50
Darrera actualització: 15.12.2023 | 12:50