L’Ajuntament prepara una ordenança per regular l’ús dels patinets elèctrics

Dimecres, 15 de desembre de 2021 a les 17:00

La Policia Local està ultimant una nova ordenança per regular l’ús dels patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal (VMP). La proposta estableix en 16 anys l’edat mínima permesa per a la seva conducció, així com les condicions i limitacions en la circulació. Està previst que pugui traslladar-se al Ple de gener per a la seva aprovació.

La nova ordenança regularà els usos i condicions de circulació dels vehicles de mobilitat personal, que inclou patinets elèctrics i els coneguts com a segways, i cicles de més de dues rodes. Recull les limitacions de velocitat segons els tipus de via, la prohibició de circular per les voreres i zones de vianants com parcs i places, l’obligatorietat de l’ús del casc, i es regula el seu estacionament, entre d’altres aspectes.  

Pel que fa a l’edat mínima permesa per conduir aquest tipus de vehicles, s’estableix en els 16 anys. Els menors d’aquesta edat només podran circular en espais tancats al trànsit i acompanyats d’una persona responsable.

La proposta de document es basa en ordenances d'altres poblacions com Barcelona i de l’entorn, i en la nova llei de trànsit, circulació de vehicles a motor i seguretat viària, actualment en tramitació.

 

Darrera actualització: 15.12.2021 | 15:42