Entra en vigor el toc de queda nocturn

Dijous, 29 de juliol de 2021 a les 18:00

Sant Esteve és un dels 17 municipis que s’incorporen des d’avui a la llista de 163 poblacions catalanes amb toc de queda nocturn, entre la 1 i les 6 de la matinada. El Govern de la Generalitat aplica aquesta mesura tenint en compte la incidència de la Covid-19 en la població.

L’entrada en vigor del confinament nocturn coincidirà amb la celebració de la Festa Major. Tot i així, no tindrà efectes sobre la programació perquè ja es va tenir en compte la restricció vigent de finalització d’activitats a les 00.30h.

El toc de queda nocturn s’aplica en aquells municipis de més de 5.000 habitants amb una incidència acumulada igual o superior a 400 casos per cada 100.000 habitants en els últims 7 dies. En el cas de Sant Esteve aquesta incidència és de 689. També afecta localitats envoltades per municipis amb una alta incidència.

Durant les hores de toc de queda, només estan permesos els desplaçaments considerats essencials, sempre degudament justificats, com urgències sanitàries o desplaçaments d’anada o tornada del centre de treball, entre d'altres.

Dels municipis del nostre entorn, estan afectats per aquesta mesura: Martorell, Olesa, Sant Andreu, Masquefa, a més d’Esparreguera i Abrera que són també noves incorporacions.  

El nombre de casos positius acumulats a data d’avui a Sant Esteve és de 917 i la taxa de reproducció se situa en l’1,39. Són casos acumulats des de l’inici de la pandèmia al març de 2020. Aquestes xifres les publica l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya que les introdueix periòdicament en una base de dades (no vol dir que siguin casos que es produeixen el mateix dia, sinó que es van introduint). Recentment, s’ha produït un augment important de casos acumulats al municipi, una part d’aquests corresponen a dos brots detectats al centre penitenciari de Brians-1.

L’Ajuntament demana màxima responsabilitat i col·laboració de tothom per tal de contenir els contagis, respectant els horaris i les mesures de prevenció vigents.

 

Darrera actualització: 29.07.2021 | 18:11