Les noves mesures del PROCICAT entren en vigor dilluns

Divendres, 5 de febrer de 2021 a les 00:00

Les noves mesures adoptades pel PROCICAT entraran en vigor aquest dilluns. El confinament passarà a ser comarcal. S’amplia una hora les franges horàries de bars i restaurants. Els gimnasos podran tornar a obrir. No obstant això, totes les activitats permeses continuaran patint importants restriccions.

Confinament comarcal
A partir de dilluns,  la mobilitat s’amplia. Desapareix el confinament municipal i passa a ser comarcal. No obstant, la mobilitat laboral només està permesa quan no es pot teletreballar i que les activitats socials han de continuar regint-se sota una màxim de 6 persones i que no siguin de més de 2 bombolles de convivència.

Bars i restaurants
Pel que fa al sector de la restauració s’amplien els horaris d’obertura. Tant les terrasses com a l’interior, podran obrir de 7:30h a 10:30h i de 13h a 16:30h. En la resta d’horaris, poden seguir funcionant per a recollida o per a lliurament a domicili.

Esport
En l’àmbit de l’esport, els gimnasos i instal·lacions esportives cobertes podran reobrir amb un aforament limitat al 30% i grups  d’un màxim de 6 persones. Les piscines, com ja passava actualment, podran continuar obertes amb control d’accés. Aquest mesura permet reobrir el Complex Esportiu Municipal i el  Pavelló Poliesportiu.

Comerç
Es manté el 30% de l’aforament pel petit comerç, que ha de romandre tancat el cap de setmana; també seguiran tancats els centres comercials i els establiments de centres comercials de més de 400 m2.

Cultura
Pel que fa a les activitats culturals, museus, biblioteques i sales d’exposicions continuen oberts a la meitat del seu aforament. Cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts es mantenen oberts també a la meitat de l’aforament i un màxim de 500 persones o un miler si la ventilació és òptima.

Actes religiosos
Els actes religiosos i les cerimònies civils seguiran amb un 30% de l’aforament, també amb un màxim de mig miler de persones o d’un miler si la ventilació òptima.

L'Ajuntament fa un crida a tota la ciutadania a la responsabilitat i al civisme, per tal de no baixar la guàrdia en la lluita contra la pandèmia.
 

Darrera actualització: 05.02.2021 | 15:01