Acaba l’estat d’alarma i el toc de queda

Dissabte, 8 de maig de 2021 a les 11:00

La mitjanit de dissabte a diumenge finalitza l’estat d’alarma i el toc de queda, però es mantenen les mesures de protecció a l’espai públic i els grups bombolla a les escoles i en les activitats extraescolars. Les trobades socials es mantenen, com a màxim, en 6 persones, excepte convivents.

Malgrat que l’estat d’alarma arriba a la seva fi, es mantenen la resta de mesures encaminades a frenar l’avença de la COVID-19. Així, es mantenen les mesures de protecció bàsiques a l'espai públic, com l'ús obligatori de la mascareta i la distància de seguretat d'1,5 metres. També continuaran els grups bombolla a les escoles i en les activitats extraescolars

El Procicat també manté el màxim de sis persones per a trobades i reunions, sense limitació de bombolles de convivència, i l'aforament del 50% als llocs de culte. Discoteques i sales de festes continuen tancades. La restauració ha de tancar a partir de les onze de la nit.

Mobilitat
D’altra banda,  diumenge ja no hi haurà restriccions d'horaris per sortir al carrer ni limitacions a la mobilitat. Es podrà viatjar per tot l'Estat, si no és que alguna comunitat autònoma decreta un tancament perimetral propi amb l'aval de la justícia. Les sortides poden ser amb gent de diversos grups bombolla.

Es podrà viatjar per tot l'Estat, si no és que alguna comunitat autònoma decreta un tancament perimetral propi amb l'aval de la justícia. Les sortides poden ser amb gent de diversos grups bombolla.


Horaris i aforaments.
L'horari comercial s'amplia fins a les deu de la nit, tant per al petit comerç com per als centres comercials (segons l'horari permès a cada establiment). L'aforament màxim es manté en el 30% del local, sense limitació de superfície.

La restauració podrà fer horari ininterromput de dos quarts de vuit del matí a onze de la nit, tant a l'interior com a l'exterior i, per tant, bars i restaurants podran tornar a oferir sopars.

Les taules hauran d'estar separades dos metres i podran ser d'un màxim de quatre persones o la bombolla de convivència. L'aforament es manté del 30% a l'interior i del 100% a l'exterior. 

També s'allargaran fins a les onze de la nit les activitats culturals, és a dir, teatres, cinemes i sales de concerts, i les esportives, com els gimnasos i entrenaments en clubs esportius.

L'aforament es manté en el 50% tant en les activitats culturals com en les esportives (inclòs el públic a les grades). També en biblioteques, museus i galeries d'art. 
A partir de dilluns, tota l'educació reglada podrà ser 100% presencial fins a final de curs, també els ensenyaments de règim especial

Els equipaments cívics que fan activitats presencials per a gent gran poden augmentar l'aforament de les sis persones actuals fins al 50% de la capacitat sala si compleixen unes condicions de ventilació òptimes.
El govern manté la recomanació de fer teletreball, sempre que sigui possible.
 

Darrera actualització: 08.05.2021 | 15:09