Ajuts per a l’obertura de nous comerços i la reforma d’establiments

Dimecres, 6 d'octubre de 2021 a les 00:00

El Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat ha obert una convocatòria d’ajuts per a l’obertura de nous locals comercials i la reforma o millora d’establiments. La quantia dels ajuts és de fins a 5.000 euros. Es poden sol·licitar fins al 31 de desembre o fins exhaurir pressupost.

 

La convocatòria té com a objectiu impulsar el sector del comerç i dels serveis i fomentar-ne la competitivitat i qualitat. Està destinada a autònoms i empreses titulars d’establiments comercials i de serveis situats a peu de carrer, així com parades de mercat municipals sedentaris i no sedentaris.

En el cas d’obertura de nous locals, seran subvencionables les despeses derivades de la compra, arrendament o concessió administrativa de locals, així com de l’ampliació de la superfície de venda resultant de l’annexió d’un nou local.

Si es tracta d’una reforma o millora, es cobreixen les despeses derivades d’aquesta reforma o millora d’establiments comercials, de serveis, i de parades de mercats sedentaris i no sedentaris. Les botigues a peu de carrer i les parades de mercats municipals hauran d’acreditar una antiguitat d’almenys 10 anys, i de 5 anys en el cas de les parades de mercat no sedentari.

Els ajuts seran de fins el 50% del cost, amb un màxim de 5.000 euros, i requerirà una despesa mínima de 2.000 euros.

La sol·licitud s’ha de fer telemàticament a través del portal Canal Empresa utilitzant els models normalitzats disponibles a Canal Empresa, al web del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) o del Departament d’Empresa i Treball. La documentació requerida es pot consultar a les  bases publicades.

Més informació a: http://ccam.gencat.cat/ca/detalls/noticia/20211004_ajuts_nous_comercos

 

Darrera actualització: 06.10.2021 | 09:34