Comença la campanya de prevenció del mosquit tigre

Dissabte, 11 de juny de 2022 a les 08:00

Amb l’arribada de la calor, l’Àrea de Salut Pública de l’Ajuntament recorda que és necessari incrementar les mesures per prevenir la presència del mosquit tigre. Aquest insecte té la capacitat d'actuar com a transmissor d'algunes malalties, com les produïdes pels virus del Chikungunya, el Dengue i el Zika. Per impedir la seva propagació, cal seguir els consells que donen les autoritats sanitàries.

Per al seu control el consell més important i efectiu és evitar la posta d’ous i el creixement de les seves larves aquàtiques, així com eliminar tots els punts d’aigua on pot créixer.

El mosquit tigre es pot desenvolupar en qualsevol recipient que contingui aigua durant uns set dies. Pon ous i es desenvolupa en espais petits amb aigua estancada. No els agrada posar els ous en aigües en moviment ni en masses d’aigua grans. El clima i les hores de llum solar són més factors que condicionen el cicle vital del mosquit. Se'n poden trobar actius des de començament de maig fins a final d'octubre, però segons les temperatures aquest període pot variar.

Consells pràctics

•    Buidar dues vegades la setmana els recipients de l'exterior que puguin acumular aigua: en plats de sota els testos, regadores, piscines de plàstic, plats d’animals domèstics

•    Buidar dues vegades la setmana o tapar amb tela mosquitera espessa els safareigs i els tolls

•    Evitar acumulacions d'aigua en zones de drenatge o canals de desguassos.

•    Evitar els forats i les depressions del terra on es pugui acumular aigua i tapar els forats dels troncs d'arbres omplint-los de sorra.

•    Eliminar l'aigua dels recipients on trobem larves del mosquit: joguines, cendrers, gerros, galledes.

 

Díptic sobre el mosquit tigre

Darrera actualització: 10.06.2022 | 12:23