Dilluns s‘aixeca el confinament comarcal

Dissabte, 24 d'abril de 2021 a les 08:00

El proper dilluns, 26 d’abril, entren en vigor les noves normes aprovades pel PROCICAT. Una de les mesures és l’aixecament del confinament comarcal,  el qual permetrà la mobilitat arreu de Catalunya. També s’autoritza l’obertura del comerç en tota la superfície de venda i s’amplia l’aforament del públic en les competicions esportives federades.

Mobilitat
L’aixecament del confinament comarcal permetrà la mobilitat per l’interior de Catalunya, però en canvi no estarà permès sortir de Catalunya perquè continua vigent el tancament perimetral de les comunitats autònomes, excepte per causes justificades. La mobilitat ja no estarà restringida a la bombolla de convivència, però es manté la restricció de fins a 6 persones en les trobades socials.

Economia
En la restauració l’horari d’obertura continuarà sent de 7.30 a 17.00 hores i fora d’aquesta franja es podrà servir menjar per emportar o lliurar a domicili. Es permet, ara sí, l’obertura dels restaurants als centres comercials.

El sector del comerç podrà obrir tota la superfície de venda, però sempre amb una aforament que no superi el 30%. L’horari màxim d’obertura serà fins a les 9 de la nit.

Esports
En les competicions esportives federades en llocs tancats l’aforament del públic passa del 30 al 50%. Als gimnasos i a les piscines l’aforament també serà del 50%.

Religió i cultura
Els actes civils i religiosos també tindran un aforament del 50% amb un màxim de 1.000 persones assistents. Així mateix, els actes culturals hauran de complir igualment amb un aforament del 50% i el límit de 1.000 persones. En els dos casos, si la ventilació no es suficient, el límit haurà de ser de 500 persones.

Educació
En batxillerat i cicles formatius es podrà tornar a fer classes presencials. Fins ara feien un sistema híbrid. Infantil, Primària i ESO mantenen l’ensenyament presencial.

Darrera actualització: 23.04.2021 | 15:08