El curt de l’Espai Obert sobre l’homofòbia, finalista dels premis del Casal Lambda

Dimarts, 22 de juny de 2021 a les 11:30

El curtmetratge Cara i creu, les pors t-mudes, realitzat per l’alumnat de l’Espai Obert, ha quedat finalista del Concurs de Curts contra l'homofòbia Implica't. El passat dimecres van assistir al lliurem dels premis a Barcelona, a la seu de l'Institut Francès.

El Concurs de Curts contra l'homofòbia Implica't està organitzat pel Casal Lambda, una entitat amb seu a Barcelona que treballa des de fa dècades per la normalització de l’homosexualitat. L’Espai Obert va decidir participar en l’edició d’enguany per prendre consciència sobre la realitat del fet homosexual, del mal que fan els insults i de la necessitat de tenir el recolzament dels amics i, especialment, del nucli familiar

El curtmetratge Cara i creu, les pors t-mudes  ha estat rodat i editat pels mateixos alumnes de l’Espai Obert en diferents indrets de Sant Esteve Sesrovires. També han escrit el guió. La història comença a la biblioteca, quan la protagonista està llegint Redada de Violetas, de l'escriptor Arturo Arnalte.  Aquesta obra de recerca històrica explica com sota el franquisme els homosexuals eren reprimits i discriminats amb l’aplicació de la Ley de vagos y maleantes. El vídeo també és un petit homenatge a les persones que van patir la repressió franquista per la seva orientació sexual.

Darrera actualització: 22.06.2021 | 11:53