El personal dels centres educatius de Sant Esteve ja disposa de les PCR d’autopresa

Dimarts, 12 de gener de 2021 a les 12:00

Avui s’han distribuït a tots els centres educatius del municipi, des de la llar d’infants fins a l’institut, els tests PCR d’autopresa dirigits a tots els professionals dels centres. Les proves, que són totalment voluntàries, formen part del programa de cribatge que els departaments d’Educació i de Salut han posat en marxa aquest dilluns a tot Catalunya de forma esgraonada..

Des del CAP s’ha entregat a cada centre educatiu el material necessari per a la presa de mostres amb prèvia informació de com fer-ho. Es tracta d’una PCR d’autopresa, és a dir, és el pròpia persona qui obté la mostra mitjançant un frotis nasal.  

Les proves es duran a terme a tots els professionals educatius dels centres, de les diferents etapes i de totes les titularitats, ja sigui personal docent com personal d’administració i servei (PAS), ... Un cop realitzades, el CAP recollirà les mostres que es portaran al laboratori de referència perquè siguin analitzades. Els resultats es comunicaran de manera individualitzada.

El programa de cribratges en els centres educatius es posa en marxa coincidint amb la represa del curs, després de les vacances de Nadal, amb l’objectiu de tenir un control i seguiment de la pandèmia de la Covid-19 i fer més segur el retorn a l’activitat escolar. Es dur a terme de forma progressiva pels diferents centres del territori i es preveu que finalitzi el 23 de gener.

Darrera actualització: 12.01.2021 | 13:37