El taekwondo sesrovirenc també triomfa en internet

Dissabte, 23 de gener de 2021 a les 08:00

L’Escola Taekwondo Sesrovires ha participat al gener en dues competicions internacionals que s’han celebrat per internet. En les dues proves ha assolit un important nombre de medalles. Com altres entitats esportives, el taekwondo també s’ha vist molt afectat per les mesures contra la pandèmia. L’entitat assegura que aquestes mesures “ens estan ofegant” i reivindiquen que “l’esport és salut”.

L’Escola Taekwondo Sesrovires s’ha hagut d’adaptar a la nova situació provocada per la pandèmia. Les classes s’han traslladat a internet, i després de gairebé un any sense poder competir, el centre ha decidit acceptar la invitació per participar en dos esdeveniments virtuals celebrats al gener.

En la  Copa Veneçuela Virtual, l’Escola Taekwondo Sesrovires ha quedat primera en tres de les categories per equips i segona en una altra categoria. En aquest campionat han participat països com Itàlia, Mèxic, Malàisia, Filipines i Indonèsia.

En la Copa SAET, també organitzada a Veneçuela, el taekwondo sesrovirenc ha aconseguit 16 medalles d’or, 7 d’argent i 2 de bronze.

Com en altres entitats esportives, les mesures contra la pandèmia han tingut un impacte molt gran en l’Escola Taekwondo Sesrovires. Alberto Bonilla, director del centre, denuncia que “ens estan ofegant” i que “ningú ens està ajudant”.

Asseguren que s’estan creant moltes desigualtats en el món de l’esport perquè a alguns se’ls deixar entrenar i competir i altres, no. També explica que ni la federació catalana, ni l’espanyola de taekwondo estan ajudant als clubs. Bonilla considera que, com fan en karate, es  podrien celebrar campionats d’àmbit espanyol, que sí estan permesos. Defensa que es podria recuperar la lliga estatal de pumses perquè no hi contacte i  perquè es podria fer a porta tancada i amb una retransmissió per internet.

Per tots aquest motius, l’Escola Taekwondo Sesrovires s’ha sumat a la campanya Ja n’hi ha prou, en la que també participen altres clubs sesrovirencs.

Alberto Bonilla adverteix que “trigarem molt de temps a tenir el que hem tingut fins ara: bons esportistes i salut per a la canalla”. Afegeix que amb les classes online “falta el contacte amb la gent” i que la situació creada per la pandèmia “s’està convertint en un malson”.

TaekwondoEquip de competició de l'Escola TaekwondoSesrovires

Darrera actualització: 22.01.2021 | 15:02