Es reprenen les obres de reforma del Celler

Dimecres, 10 de novembre de 2021 a les 15:00

Aquesta setmana s’han pogut reprendre les obres de reforma i adequació de la planta soterrada de l’ajuntament. Els treballs es van aturar l’estiu de l’any passat arran de la detecció de mancances en la base de l’estructura de l’edifici que han requerit la tramitació d’un nou projecte per reforçar-la.

Inicialment, les obres que van començar al febrer de 2020 estaven destinada a una reforma interior amb l’objectiu de resoldre les patologies derivades de les humitats i adequar l’espai del Celler per a ús públic. Els treballs a la planta soterrani per segellar la problemàtica de les humitats van deixar al descobert mancances en la fonamentació.

A partir d’aquí, s’inicia la redacció d’un nou projecte dirigit a reforçar l’estructura de tot l’edifici amb els corresponents estudis geotècnics. Des de l’aturada de les obres s’ha treballat en la tramitació dels diversos instruments necessaris per a la represa (aprovació del nou projecte, modificació del contracte d’obres, habilitació de partida pressupostària, ...). A aquests contratemps cal afegir-hi el retard en el subministrament de materials provocat per la manca de matèries primeres que afecta especialment a la construcció. És el cas de l’acer, necessari pel micropilotatge,    

Un cop represa l’obra, està previst que abans d’acabar l’any s’executin els treballs de refonamentació per tal de continuar amb l’obra d’adequació del soterrani a partir de principis d’any.  

Darrera actualització: 10.11.2021 | 18:57