Jornades europees a Sant Esteve Sesrovires amb la presència d’europarlamentaris

Divendres, 12 de maig de 2017 a les 10:50

Sant Esteve Sesrovires acollirà del 20 de maig a l’11 de juny unes jornades per parlar d’Europa des d’una perspectiva local. El municipi ha estat l’únic de Catalunya que ha estat subvencionat per la Unió Europea en el marc del projecte El futur de les petites ciutats d’Europa. Gràcies a aquest ajut, Sant Esteve Sesrovires s’agermanarà amb la població italiana de Miglianico i se celebraran conferències durant quatre caps de setmana amb la participació, entre altres ponents, de diversos europarlamentaris.

Projecte europeu
La Unió Europea ha subvencionat amb 16.500 euros a l’Àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires per desenvolupar el projecte El futur de les petites ciutats d’Europa. Noves tecnologies i comunicació política per a joves ciutadans de la Unió Europea.  Aquesta iniciativa es concreta, d’una banda, en l’agermanament entre la població italiana de Miglianico i Sant Esteve Sesrovires, i d’altra banda, amb un seguit de conferències que es desenvoluparan durant quatre caps de setmana consecutius a Sant Esteve Sesrovires.

Sant Esteve Sesrovires també està agermanat amb la població francesa de Champniers, localitat que ha confirmat la seva presència en les jornades d’intercanvi amb Miglianico.

Quatre conferències
En les quatre ponències participaran tant una delegació de Miglianico, encapçalada pel seu alcalde, com una representació del teixit social de Sant Esteve i del Baix Llobregat. Les conferències s’estructuraran com a taules rodones amb un primer torn per als ponents i una segona part oberta a les preguntes del públic.

Les jornades arrancaran el 20 de maig, al Casino, amb una conferència sobre la Memòria europea comú per a un futur comú. A més de les intervencions del conferenciants també es projectarà un vídeo sobre la importància de la memòria històrica per a la construcció de la identitat europea.

Els altres tres caps de setmana estaran dedicats a reflexionar sobre l’Europa de la identitat local, Nosaltres i ells (dedicat al fenomen migratori) i El meu futur a Europa.  En la jornada de cloenda hi ha previst la presència d’europarlamentaris.

L’intercanvi i agermanament amb Miglianico es complementarà amb altres activitats de caràcter cultural i institucional per estrènyer les relacions entre els dos municipis.

Darrera actualització: 12.05.2017 | 10:49