La biblioteca municipal reobre el servei a partir de l’1 de febrer

Divendres, 29 de gener de 2021 a les 15:00

El proper dilluns 1 de febrer entraran en funcionament les instal·lacions de la Biblioteca Municipal Joan Pomar i Solà, una vegada finalitzades les obres d’ampliació. L’horari d’obertura al públic s’adapta a la situació de pandèmia i es concentra els dimarts al matí, de 9.30 a 14.00h, i les tardes de dilluns, dimecres, dijous i divendres, de 15.00 a 19.30h.

Les persones usuàries de la biblioteca podran fer ús dels serveis existents abans de l’ampliació: préstec i retorn de documents, consulta i informació bibliogràfica, préstec interbibliotecari, així com els serveis de sala d’estudi i de treball i d’ús dels ordinadors d’accés públic.  

En el cas dels ordinadors, es disposa de 4 PCs d’ús públic amb connexió a internet, dos dels quals per a ser utilitzats en sessions de 30 minuts, i els dos restants per a sessions d’una hora amb possibilitat de reserva prèvia des de casa.

Novetats en el servei
Entre les novetats que ofereix la biblioteca als seus usuaris i usuàries destaca la posada en marxa d’una bústia de retorn de llibres que permet dipositar el llibre en préstec sense haver d’accedir a les dependències i fer-ho a qualsevol hora.  

Diputació ha habilitat un dispositiu Moneder per facilitar la recàrrega de diners per a la impressió de documents i un punt de consulta de la Biblioteca Virtual per accedir a un ampli fons de llibres, audiollibres, música, pel·lícules, etc.

D’altra banda, l’equip de la biblioteca ha reorganitzat tot el fons bibliogràfic, d’una banda, per matèries, i de l’altra, amb la creació de centres d’interès, que faciliten  la cerca al lector. S’han creat també racons temàtics entre els quals es troba la col·lecció local que aglutina totes les obres escrites per autores i autos sesrovirencs o tenen com a eix temàtic Sant Esteve.

Amb la reorganització del servei, el fons bibliogràfic que s’ha donat de baixa s’ha reubicat mitjançant donacions a biblioteques de centres educatius, a l’Espai Obert i a l’entitat Llibreria Solidària, entre d’altres.  

Les noves dependències disposen d’un lavabo adaptat i d’un espai polivalent que pot tenir funcionament independent a la resta de serveis de la biblioteca.

Restriccions COVID-19

La posada en marxa del servei s’adapta a les condicions derivades de la COVID-19 i, per tant, seguirà les mesures d’higiene i seguretat per a aquest tipus d’equipament. Actualment, es permet l’accés lliure a la sala de lectura i de consulta, amb l’aforament limitat a la meitat, és a dir, 25 persones. En el cas dels documents de préstec que es retornin, ja sigui els que provenen de l’exterior o els consultats en sala, hauran d’estar en quarantena durant 48 hores abans de ser retornats als prestatges o incorporats a la col·lecció.

HORARI OBERTURA BIBLIOTECA

  • Dilluns de 15.00 a 19.30h
  • Dimarts de 09.30 a 14.00h
  • Dimecres de 15.00 a 19.30h
  • Dijous de 15.00 a 19.30h
  • Divendres de 15.00 a 19.30h

SERVEIS

  • Préstec i retorn de documents
  • Informació bibliogràfica
  • Préstec interbibliotecari
  • Servei de sala d’estudi i de treball
  • Servei d’ús dels ordinadors d’accés públic

 

Darrera actualització: 29.01.2021 | 15:40