La Policia Local renova el parc mòbil amb dos vehicles híbrids

Dijous, 19 d'agost de 2021 a les 15:30

Avui s’han presentat els nous cotxes policials, dos SUV híbrids, que substitueixen els anteriors adquirits també en modalitat de rènting. La incorporació d’aquests vehicles comporta una reducció de l’impacte ambiental, a més d’un estalvi econòmic. Milloren la seva visibilitat amb un disseny cromàtic adaptat a la retolació europea.

L’alcalde Enric Carbonell, acompanyat pel Cap i agents de la Policia Local, han recepcionat aquest migdia els nous vehicles. La presentació ha tingut lloc davant de les dependències policials.

Els dos vehicles s’han adquirit en modalitat de rènting mitjançant la central de compres de l’ACM, fórmula que ja es va utilitzar en els anteriors i que actualment s’havia esgotat. El model escollit és un KIA Niro amb tecnologia híbrida. La renovació comporta un estalvi econòmic tant pel que fa a les quotes com al consum de combustible i al manteniment. És un avenç cap a la sostenibilitat i una millora en seguretat. 

Un dels aspectes destacats dels nous vehicles és el disseny, molt més vistós, que combina el groc i el blau per augmentar-ne la visibilitat. Segueix el model de referència europea pel qual es prioritza que el vehicle sigui identificable per a la ciutadania en cas d’urgència. La nova retolació augmenta fins als 450 metres la visibilitat màxima que en el disseny anterior era de 100 metres.   

Pel que fa a les característiques interiors, ambdós cotxes estan equipats amb compartiments per portar el material habitual del servei. Un d’ells té instal·lada una mampara per al trasllat de detinguts. A l’exterior, disposen d’un panell electrònic abatible, integrat en el pont de llums, que permet la projecció de missatges lluminosos.

Aposta per la Seguretat Ciutadana

Després de la recent adquisició de dos drons, la incorporació dels nous vehicles és un pas més en la voluntat municipal de reforçar la seguretat ciutadana al municipi. En aquesta direcció, a finals d’any o principis del vinent està previst que entri en funcionament el nou sistema de càmeres de videovigilància en diversos punts d’accés a Sant Esteve.  

Darrera actualització: 19.08.2021 | 15:40