L’Espai Obert roda un curtmetratge contra l’homofòbia

Dissabte, 5 de juny de 2021 a les 08:00

L’Espai Obert ha acceptat el repte del Casal Lambda de realitzar un curtmetratge sobre la realitat LGTB i participar en el Concurs de Curts contra l'homofòbia Implica't. El curt Cara i creu, les pors t-mudes és un vídeo de cinc minuts que explica la repressió contra aquest col·lectiu, el mal que fan els insults i la necessitat de comptar amb el suport de l’entorn i de la família. Si  surt guanyador, se projectarà en la 25a Mostra Internacional de Cinema Gai i Lesbià.

El Casal Lambda és una entitat que treballa des de l’any 1976 per la normalització del fet homosexual. Enguany ha fet arribar una proposta a tots els centres educatius de Catalunya, que consisteix en la realització d’un curtmetratge contra l’homofòbia.

El rodatge
L’Espai Obert ha decidit participar-hi amb el rodatge del vídeo Cara i creu, les pors t-mudes, que ha estat rodat i editat pels mateixos joves. També han escrit el guió,el qual s' inicia quan la protagonista es troba a la biblioteca llegint Redada de Violetas, de l'escriptor Arturo Arnalte.  Aquesta obra explica com sota  franquisme els homosexuals eren reprimits i discriminats amb l’aplicació de la Ley de vagos y maleantes.

En el rodatge del vídeo han participat vuit joves i tres adults. Ha estat gravat en diferents espais del municipi, com la Biblioteca Municipal, l’Espai Obert, els Jardinets o el Parc Canals i Nubiola. Només una escena ha estat gravada en  una altra localitat, concretament a Olesa de Montserrat.

Objectiu del vídeo
Tot i que el vídeo s’ha presentat al Concurs de Curmetratges convocat pel Casal Lambda, la intenció de l’Espai Obert no és guanyar el premi sinó treballar i sensibilitzar sobre l’homosexualitat. La preparació del rodatge i la realització del vídeo ha servit per prendre consciència sobre la realitat del fet homosexual, del mal que fan els insults i de la necessitat de tenir el recolzament dels amics i, especialment, del nucli familiar. El vídeo també és un petit homenatge a les persones que van patir la repressió franquista per la seva orientació sexual.

El curtmetratge acaba amb la frase “Implica’t, no et quedis al marge”, el lema del Concurs de Curts.

Darrera actualització: 04.06.2021 | 15:09