Presentació del projecte Tecnoalimentària a les empreses del sector de l’alimentació

Dimecres, 27 d'octubre de 2021 a les 13:00

El proper 4 de novembre els sis ajuntaments del Baix Llobregat Nord presenten el projecte Tecnoalimentària a les empreses dels seus municipis. La iniciativa vol crear un hub d’empreses del sector de l’alimentació. La jornada de presentació tindrà lloc el 4 de novembre a Sant Andreu de la Barca i està oberta tant a les companyies d’alimentació com a d’altres relacionades amb el sector.  Les empreses interessades es poden apuntar en el següent enllaç.

El projecte està impulsat per sis ajuntaments del territori: Sant Andreu de la Barca, Olesa de Montserrat, Abrera, Esparreguera, Collbató i Sant Esteve Sesrovires i s’emmarca en el programa Treball, Talent i Tecnologia que impulsa la Diputació de Barcelona.

Un dels seus objectius principals és el de crear un hub empresarial que generi aliances estratègiques entre les empreses que participin de la cadena de valor de l’alimentació al Baix Llobregat Nord amb la digitalització del teixit empresarial com a teló de fons.

L’event comptarà amb la presència de la Consellera de Desenvolupament Econòmic i Estratègic del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Lourdes Borrell i el Director General de Danel Capital i expert en finançament empresarial Sergi Jiménez, quin donarà un enfoc pràctic de com les empreses de la cadena de valor de l’alimentació podran accedir als fons de recuperació Next Generation.

S’espera que a l’event assisteixin tot tipus d’empreses i contarà amb un espai de networking.

L’event estarà coordinat per l’empresa del territori Societat Empresa, responsable de dur a terme l’estudi de diagnosi i pla d’acció del projecte.

La Tecnoalimentària Baix Llobregat Nord és un projecte molt ambiciós perquè ha de servir per:

  • potenciar la recuperació de les empreses més afectades en la cadena de valor, incorporant i garantint la implementació de tecnologia com a element diferenciador.
  • Fomentar el creixement i sostenibilitat de les empreses per què actuïn com a força motora de recuperació a les poblacions i puguin així, crear llocs de treball i generar sinergies amb altres empreses.
  • Crear un HUB d’empreses, autònoms i entitats que formen part de la cadena de valor de l’alimentació que ajudi a potenciar la inserció laboral de persones en situació d'atur, augmentant les seves competències tecnològiques.
  • Desenvolupar el coneixement i competències tecnològiques de les persones que treballen al sector i dels seus empresaris/es i emprenedors/es.
  • Fomentar la creació de noves empreses en dos enfocaments: empreses tecnològiques especialitzades a donar serveis a tota la cadena de valor i empreses de la cadena de valor que disposin d'un alt grau de tecnologia.
  • Accelerar i facilitar el procés de digitalització de les empreses ja existents i millorar així la seva competitivitat per enfocar la globalització i els nous hàbits de consum.
  • Potenciar la creació d'empreses d'alimentació que tinguin com a valor diferenciador la producció, comercialització, manipulació o distribució de productes alimentaris saludables.

Tecnoalimentària

Darrera actualització: 27.10.2021 | 13:04