Revetlla amb petards però sense pirotècnia voladora

Dimecres, 22 de juny de 2022 a les 14:30

L’elevat risc d’incendi i la situació d’extrema sequera, agreujada pels darrers episodis d’altes temperatures, obliguen a adoptar restriccions pel que fa a focs i l’ús de material pirotècnic. Per aquest motiu, fins al 15 de setembre, inclosa la Revetlla de Sant Joan, no es podran llançar coets ni pirotècnia voladora a tot el municipi, ni encendre fogueres sense permís.  

Les mesures es recullen en un Ban pel qual del 15 de juny al 15 de setembre de 2022, incloses festes i revetlles, NO està permès a tot el municipi: l’encesa de fogueres sense permís, el llançament de coets, focs d’artifici, artefactes pirotècnics voladors i altres artefactes que continguin foc. L’encesa de petards i fonts estarà permesa sempre i quan sigui a una distància de més de 500 metres d’una zona forestal. L’incompliment d’aquestes mesures serà motiu de sanció.

Amb motiu de la Revetlla de Sant Joan, dijous dia 23 a partir de les 14.00 hores, es demana a la ciutadania que NO es dipositi paper, cartró o envasos als contenidors.   

D’altra banda es recorda que des del 15 de març i fins al 15 d’octubre, ens trobem en la temporada alta de risc d’incendi i, per tant, resta prohibit:

  • Encendre foc per a qualsevol tipus d'activitat sigui quina sigui la seva finalitat. Especialment no es podrà: Cremar rostolls, marges i restes d'aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria. Fer focs d'esbarjo. Queda exclosa de la prohibició dintre de les àrees recreatives i d'acampada i en parcel·les de les urbanitzacions la utilització dels fogons de gas i de barbacoes d'obra amb mata guspires.
  • Fer foc per a activitats relacionades amb l’apicultura.
  • Llençar objectes encesos.
  • Abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser causa de l'inici d'un foc.
  • La utilització de bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

Des de l’Ajuntament i Protecció Civil es demana màxima precaució, actuar amb responsabilitat i evitar activitats de risc.

Pel que fa a la manipulació de la pirotècnia, és important seguir els consells i les recomanacions de Protecció Civil per a una revetlla segura:

BAN

 

Darrera actualització: 22.06.2022 | 14:34