Sant Esteve se suma a la Vaga Mundial pel Clima

Dijous, 26 de setembre de 2019 a les 15:00

Demà divendres 27 de setembre s’ha convocat una vaga mundial pel clima amb una jornada reivindicativa promoguda pel moviment estudiantil “Fridays for Future”. Sant Esteve s’afegeix a la convocatòria amb una concentració a les 9.30h del matí davant de l’Ajuntament i la lectura d’un manifest per demanar solucions immediates i efectives al canvi climàtic. Des del consistori s’anima tothom a participar-hi.  

L’objectiu de la Vaga del 27S és exigir als governs mesures immediates, contundents i efectives per reduir ràpidament a zero les emissions netes de gasos d’efecte hivernacle. La crida a les mobilitzacions massives per al dia 27 de setembre compta en l’àmbit estatal amb el suport de més de 300 organitzacions. A Catalunya, la vaga està coordinada per una vintena d’organitzacions.

El suport a la vaga és una de les demandes recollides en la moció per a la declaració d’emergència climàtica presentada pel grup municipal de Sesrovires en Comú en el Ple del 18 de setembre. El document, aprovat amb els vots favorables de tots els grups del consistori, proposa la implementació d’accions i mesures encaminades a frenar l’emergència climàtica.

En aquest sentit, l’Ajuntament impulsarà actuacions de millora d’eficiència energètica com les ja iniciades en diverses instal·lacions i serveis municipals, l’aposta per energies renovables i per una mobilitat sostenible, entre d’altres. Les ordenances fiscals pel proper any i que ara es troben en fase de redacció s’estan treballant en aquesta direcció. En el darrer Ple, el grup d’Alternativa Unitària va proposar bonificacions per criteris d’eficiència i sostenibilitat, entre d’altres, part de les quals han estat recollides per l’equip de govern per a incorporar-les. També es va convidar la resta de grups a fer aportacions.  

D'altra banda, l'escola Vinya del Sastret també s'ha afegit a la protesta impulsant la Setmana pel clima amb activitats reivindicatives com un minut de silenci per la Terra, un vídeofòrum o la realització de cartells, i que culminaran divendres 27 amb vaga al pati i la plantada d'un arbre.  

 

Darrera actualització: 26.09.2019 | 15:24