L’Ajuntament destina 36.000€ a ajuts COVID-19 per a l’escolaritat a la llar d’infants

Dilluns, 23 de novembre de 2020 a les 18:00

Amb l’objectiu d’ajudar les famílies afectades per l'impacte econòmic de la COVID-19 a afrontar les despeses d’escolaritat a la llar d’infants municipal o als espais d’acompanyament a la criança, la regidoria d’Educació ha impulsat una línia d’ajuts dotada amb 36.000€. Està previst que la convocatòria d’aquests ajuts s’obri a principis del proper any amb caràcter retroactiu pel curs 2020-2021.

L’atorgament d’aquests ajuts vol garantir, d’una banda, el dret a l’educació als infants de 0 a 3 anys que, tot i no ser obligatòria, és una etapa imprescindible pel desenvolupament integral de l’infant. De l’altra, fer-ho sota el principi d’igualtat d’oportunitats i evitar que les famílies més desafavorides es vegin obligades a renunciar del servei per alguna dificultat econòmica.

Un dels molts efectes de la Covid-19 és l’impacte en el mercat laboral que en alguns casos ha comportat pèrdues del lloc de treball o la reducció significativa d’ingressos a les unitats familiars. En aquest sentit, els ajuts volen minimitzar-ne l’impacte ajudant en les despeses d’escolarització o facilitant la recerca de feina a pares i mares, alhora que es garanteix a l’infant una educació de qualitat o la possibilitat de participar dels serveis d’acompanyament a la criança,

Ajuts menjador llar d’infants

El darrer Ple Municipal va aprovar per unanimitat les bases reguladores d’aquests ajuts per al període 2020-2023. També es va donar llum verda a les bases que regulen pel mateix període els ajuts a infants de 0-3 anys usuaris del menjador de la llar d’infants municipal. La convocatòria d’aquests ajuts s’obrirà durant el primer trimestre de 2021.  

Darrera actualització: 23.11.2020 | 18:11