Arxiu Municipal

PRESENTACIÓ

L'Arxiu Municipal de Sant Esteve Sesrovires (AMSES) és el servei que s'encarrega de la gestió, el tractament, l'organització, la conservació i la difusió de tota la documentació que genera l'Ajuntament en l'exercici de les seves funcions i competències. L'AMPV també s'ocupa de la documentació de les entitats, associacions o particulars que hi han fet donacions o cessions, per tal de posar-la a l'abast de la població.

HISTÒRIA

L’Arxiu Municipal de Sant Esteve Sesrovires va ser inaugurat el 28 de desembre de l’any 2002. Va néixer fruit d’un treball de col•laboració entre l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona que va fer possible el condicionament, l’ordenació i l’inventari de la documentació municipal, que fins aquell moment es conservava a l’edifici de l’Ajuntament.

La inauguració va significar, doncs, un canvi d’ubicació. Actualment està situat als baixos del núm. 10 i 12 del carrer de Josep Tarradellas, a la Gleva. Les instal•lacions ocupen les dues plantes del local del núm. 12. A la planta baixa és on hi ha l’accés, i consta de sala de consulta, sala de treball i dipòsit de pre-arxivatge. A la planta soterràni es troba un dipòsit, el lloc on s’instal•la i es conserva definitivament la documentació. L’any 2011 es va habilitar un segon dipòsit al local ubicat al núm. 10.

Aquest canvi d’ubicació va comportar també passar de les antigues caixes i dels antics armaris de fusta, a una moderna sala amb prestatgeries metàl•liques mòbils tipus compactus i amb control climàtic.

Darrera actualització: 22.05.2017 | 13:59