La Fundació Formació i Treball gestiona 21.313 tones de tèxtil

Dijous, 28 d'abril de 2022 a les 09:00

La Fundació Formació i Treball és una entitat dedicada a la formació i inserció laboral de persones en exclusió social mitjançant el reciclatge de roba usada. L’any 2021 va gestionar 21.313 tones de tèxtil, un 30% més que l’any anterior. A la planta de Roba Amiga de Sant Esteve Sesrovires, l’entitat ha implantat una innovadora tecnologia que permet classificar grans volums de roba per a la seva posterior reutilització.

 

Fundació i Treball, que forma part de les cooperatives Moda re- i Roba Amiga, va incrementar al 2021 el volum de roba que gestiona.  De les 21.313 tones, 7.050 tones provenen dels 1.200 contenidors que l’entitat té repartides en 235 municipis i 14.263 tones han estat recollides per Càritas arreu d’Espanya.

Tecnologia puntera a Sant Esteve Sesrovires
L’entitat ha implementat la tecnologia Fibersort, que a través de l’espectroscòpia de l’infraroig proper, identifica amb precisió la composició de la peça i el percentatge de cada tipus de fibra (acrílic, cotó, llana...). La utilització de la tecnologia Fibersort a la planta de tractament tèxtil de Sant Esteve Sesrovires permet classificar grans volums de peces de roba per composició, de forma que es facilita la feina de reciclar-la o convertir-la en noves unitats de roba.

Xarxa de botigues
Una de les principals iniciatives impulsades durant el 2021 ha estat l’aliança amb els Hipermercats Alcampo, que ha permès instal·lar set córners de roba usada en diferents poblacions de Catalunya i donar visibilitat al projecte Moda re-. A més, la fundació disposa de la seva pròpia xarxa de botigues, amb  18 establiments Roba Amiga que permeten trencar l’estigma del consum de roba usada i, al mateix temps, es facilita el lliurament social a persones necessitades.

Una altra dada rellevant és la creació al 2021 de 267 llocs de treballs, dels quals 166 han estat per a  persones vulnerables.

D'altra banda, Roba Amiga col·labora amb la campanya Sant Esteve Sesrovires amb Ucraïna que coordina l'Ajuntament.

Darrera actualització: 28.04.2022 | 09:27