Tractament preventiu per la processionària de pi

Dilluns, 16 de novembre de 2020 a les 08:00

Els dies 19 i 20 de novembre es realitzarà el tractament preventiu anual de la processionària mitjançant fumigacions en les masses forestals i espais públics amb pins. L’actuació preveu una intervenció a tot el municipi, tant barris com nucli urbà.

La fumigació es farà en horari de matí, entre les 7.00 i les 15.00 hores, a excepció de l’escola La Roureda que serà fora de l’horari lectiu, a partir de les 18.00 hores. Mentre es realitzen aquests treballs cal no acostar-s’hi.

Les zones públiques on s’actua comprenen des del nucli urbà, barris i urbanitzacions, la Ruta Verda i el polígon industrial Ca n’Estella.  Amb aquest tractament preventiu és vol evitar-ne la seva proliferació.

La processionària de pi (Thaumetopoea pityocampa) és una eruga que rep el nom per la manera curiosa que té de moure's per terra,  en filera i perquè el cap els quedi resguardat dels possibles atacs d'algun ocell depredador. Ataca tot tipus de pins i cedres.

En persones i animals domèstics poden provocar urticàries, inflor, picor i asma. El pèl urticant de la processionària se'ls pot desprendre i quedar suspès a l'aire, cosa que pot irritar tant les vies respiratòries com la pell i, en alguns casos, pot causar reaccions de tipus al·lèrgic. Cal anar especialment en compte amb els gossos i evitar-ne el contacte.

Darrera actualització: 12.11.2020 | 17:52