Parc Canals i Nubiola

Aquest espai natural, cedit a l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires per la família Canals i Nubiola, és considerat el pulmó verd del municipi. La zona de pícnic, les barbacoes, el circuit esportiu el configuren com un espai ideal per gaudir del lleure i l'esport. És, a més, el punt d’inici i final de la Ruta Verda.

ÀREA RECREATIVA

El Parc Canals i Nubiola compta amb una zona equipada amb 8 barbacoes, una àrea de pícnic i una zona de jocs infantils. Les barbacoes disposen de tot un seguit de mesures per evitar el risc d’incendis.

El parc és un entorn d’interès natural i paisatgístic del municipi i, per tant, cal tenir-ne cura i ser especialment respectuosos amb els seus valors. Per aquest motiu és important respectar un seguit de normes.

Normes bàsiques d’ús:
- Respecteu l’espai
- No encengueu foc fora de les barbacoes
- No llenceu burilles enceses
- No llenceu focs d’artifici al recinte del parc
- Deixeu la zona neta i endreçada després del seu ús
- Recordeu apagar sempre les brases un cop hàgiu acabat
- Respecteu els altres usuaris i la tranquil•litat dels veïns i veïnes

Com fer ús de les barbacoes?

Cal sol·licitar-ho prèviament al Servei d’Informació i Atenció Ciutadana.

Descripció del tràmit
Sol·licitud

CIRCUIT ESPORTIU

El Parc Canals i Nubiola compta amb un circuit esportiu d’1 km. que recorre part d’aquest entorn natural. El circuit permet combinar exercicis aeròbics, com córrer o caminar, amb exercicis de manteniment muscular mitjançant elements de fusta distribuïts al llarg del recorregut i que contribueixen al desenvolupament físic i al benestar corporal de totes les persones que gaudeixen de l’esport a l’aire lliure.

Elements que conformen el circuit:

- barra d’escalfament: per incrementar la temperatura corporal i la flexibilitat muscular
- barra de salt: per treballar la força i la coordinació
- barra de flexió: per desenvolupar la força i la resistència del tren superior
- barra d’abdominals: per treballar la força abdominal
- banc de lumbars: per augmentar la força lumbar
- escala horitzontal: per treballar la coordinació i la força
- equilibri de troncs: per desenvolupar la flexibilitat i l’equilibri
- equilibri zig-zag: per treballar l’equilibri i la potència de les cames

 

RUTA VERDA

La Ruta Verda és un cinturó verd amb un recorregut de 5’7 km, amb origen i final al Parc Canals i Nubiola. Va obrir-se l’any 2002 fruit del treball de recuperació de rieres impulsat per l’Ajuntament i realitzat per l’entitat local Grup d’Investigacions i Recerques Espeleològiques Sesrovires (GIRES).

El recorregut s’inicia al Parc Canals i Nubiola, conegut popularment com El Motor, i s’extén al llarg de 5 quilòmetres i 740 metres. La ruta està senyalitzada amb uns punts de referència que indiquen quina tant la distància que s’ha recorregut com la que resta per recorrer.

El desnivell de la passejada va des dels 148 metres i puja suament fins els 274 metres. Assolit aquest punt es reprén la tornada amb un suau descens.

La Ruta Verda és un bon itinerari per gaudir del passeig en un entorn tranquil. Durant la passejada, és possible sentir les diferents tonalitats dels cants dels ocells i apreciar la diversitat de la flora.

A l’entorn dels torrents per on discórre la ruta, el bosc dominant és la pineda de pi blanc (Pinus halepensis), amb un sotabosc arbustiu mediterrani on predomina el llentiscle (Pistacia lentiscus) i l’aladern (Rhamnus alaternus), entre altres.

Camí del Motor, s/n - 08635 Sant Esteve Sesrovires - Barcelona
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 23.12.2015 | 11:32