El PROCICAT allarga fins al 8 de febrer les actuals mesures contra la pandèmia

Diumenge, 24 de gener de 2021 a les 08:00

La pressió assistèncial als hospitals continua pujant, ja que ha augmentat el nombre d’ingressats i de pacients a les UCI. Per aquest motiu, el PROCICAT ha decidit allargar 14 dies més les actuals mesures contra la pandèmia. La nova pròrroga entrarà en vigor el dilluns 25 de gener i s’allargarà fins al 8 de febrer.

El Departament de Salut ha informat que encara continua l’alta pressió assistencial als hospitals catalans, que registren 2.825 ingressats i 612 pacients a les UCI. Salut demana un esforç més per frenar la corba ascendent de la pandèmia.

Les mesures aprovades pel PROCICAT són les mateixes que estan en vigor des del passat 7 de gener i que es resumeixen a continuació:

Mobilitat
En primer lloc, pel que fa a la mobilitat personal, es continuarà limitant al perímetre municipal durant tota la setmana, amb les mateixes excepcions que per a l’entrada i la sortida de Catalunya, si bé es continuarà permetent la realització d’activitats físiques i esportives individuals entre municipis limítrofs.

Trobades familiars
En segon lloc, les trobades familiars i/o socials es continuaran permetent sempre que no se superin les 6 persones, llevat que siguin convivents, i no suposin la confluència de més de dues bombolles de convivència. A aquestes mesures obligatòries s’afegeix la recomanació que les reunions i/o trobades familiars i de caràcter social que tinguin lloc en espais tancats, incloent els domicilis, es limitin tant com sigui possible i, en tot cas, fonamentalment a les visites a persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat i que siguin sempre de la mateixa bombolla de convivència.

Comerç
En tercer lloc, seguirà suspesa l’obertura al públic dels locals i establiments de comerç minorista de més de 400 metres quadrats, i dels centres comercials, galeries comercials i recintes comercials. Els que tenen una superfície útil de venda igual o inferior a 400 metres quadrats només poden romandre oberts de dilluns a divendres, per evitar la major afluència que es dona en cap de setmana. Es manté la limitació de l’aforament al 30% de l’autoritzat i també la resta de mesures organitzatives de seguretat. S’exclouen d’aquestes previsions els establiments comercials dedicats a la venda de productes essencials.

Limitació d’horaris
L’horari d’obertura al públic de les activitats permeses en cap cas podrà superar la franja entre les 6 i les 21h, en general; no obstant això, sí podrà arribar fins a les 22h en cas d’activitats culturals i per a la recollida a l’establiment en els serveis de restauració, i fins a les 23h per a serveis de restauració a domicili.

Equipaments esportius
Pel que fa als equipaments esportius, es preveu el tancament dels que es troben ubicats en espais tancats, a excepció de les piscines, l’ús de les quals se sotmet també a condicions especials de control.

Lleure infantil i juvenil
També continuaran suspeses les activitats del lleure infantil i juvenil i seguiran també suspès majoritàriament el desenvolupament de les activitats extraescolars, que es limiten a aquelles que es realitzin en el centre escolar i en què participin exclusivament alumnes del grup bombolla definit per a l’activitat lectiva.

Cultura
Per últim, continuaran suspeses les activitats de cultura popular i tradicional, incloses les de caràcter esportiu. També s’ajornen les competicions esportives, a excepció de les oficials d’àmbit estatal, internacional i professionals que s’han de celebrar sense assistència de públic.

Consulta els dubtes més freqüents en aquest enllaç

Infografia PROCICATClica sobre la imatge per ampliar.

Darrera actualització: 22.01.2021 | 15:04