Instruments de descripció documental

Quins són els instruments de descripció documental?


L’Arxiu Municipal de Sant Esteve Sesrovires conserva bona part dels fons que integren el patrimoni documental del municipi. La part més important correspon al fons generat per l’Ajuntament al llarg de la historia, però també aplega fons d’associacions i d’entitats, fons patrimonials i fons personals. L’arxiu recull documentació, vinculada a la història del municipi, que qualsevol entitat o veí hi vulgui dipositar.

El conjunt de fons i col·leccions de l’Arxiu Municipal es troben recollits i classificats en el Quadre de Fons, que aplega la informació bàsica del conjunt de fons i col·leccions i està estructurat tenint en compte les diferents procedències i característiques dels documents que integren els fons.

Per poder identificar, localitzar i accedir al contingut dels diferents fons, els arxius elaboren els instruments de descripció – fitxes, catàlegs, inventaris -, eines claus de gestió documental. Així, els objectius de la descripció arxivística segons la Norma de Descripció Arxivística de Catalunya (NODAC) serien:

  • Facilitar l’accés als documents.
  • Representar els documents d’arxiu de manera comprensible, donant Informació sobre el context de la seva creació, la seva organització i el seu contingut.
  • Permetre verificar l’autenticitat de la procedència dels documents d’arxiu proporcionant informació sobre la seva conservació, classificació i circumstàncies de creació i utilització.

El servei d’Arxiu Municipal de l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires posa a la vostra disposició els següents Instruments de descripció. Accedint-hi a cada un dels fons i col·leccions, en els quals s'ha portat a terme un tractament arxivístic, podeu veure'n les fitxes descriptives, els catàlegs i els inventaris. 

Us presentem els fons i les col·leccions que es conserven a l'AMSES:

Darrera actualització: 6.03.2024 | 12:49
Darrera actualització: 6.03.2024 | 12:49