La Coral Sant Esteve canta en llatí al concert de Setmana Santa

Dijous, 30 de març de 2023

La Coral Sant Esteve avança a l’1 d’abril el seu tradicional concert de Setmana Santa.  Els cantaires interpretaran en llatí els responsoris del pare Narcís Casanovas, compositor, organista i monjo benedictí del segle XVIII. Durant l’actuació s’utilitzaran tres instruments d’aquella època i es comptarà amb la participació de quatre veus convidades. Les entrades ja estan a la venda.

L’obra de Narcís Casanovas
El pare Narcís Casanovas (1747-1799) va ser compositor i organista. Amb 17 anys va entrar com a monjo a l’escola de Montserrat. Va destacar com a organista i va deixar una gran obra, tant instrumental com per ser cantada. Va escriure música vocal en llatí, per a veus soles, amb acompanyament d'orgue i d'orquestra i moltes obres per a tecla. Dels seus treballs destaquen especialment 18 Responsoris per al tridduum pasqual i els Responsoris de Nadal.

La Coral Sant Esteve assumeix aquest cop el repte de cantar en llatí. El seu director, Eduard Vila i Perarnau, és un gran coneixedor de l’obra del pare Narcís Casanovas. Com a antic cantaire de l’escolania de Montserrat,  el director de la Coral Sant Esteve ha tingut l’oportunitat tant de dirigir com de  cantar els responsoris.

Instruments i músics convidats
El concert comptarà amb convidats especials, com el director David Hernàndez Urpí i les veus d’una soprano, una contraalt, un tenor i un baix. Altres dels elements singulars de l’obra serà la utilització de tres instruments d’aquella època, que són els precedents de l’orgue, el violoncel i el contrabaix actuals.

Entrades
El concert tindrà lloc aquest dissabte, 1 d’abril, a l’església parroquial i començarà a les 21.00h. Les entrades (10 euros) es poden adquirir anticipadament a les botigues Nova Natura de Sant Esteve Sesrovires i Hiperfauna de Martorell o en taquilla el mateix dia de l’actuació.

Darrera actualització: 29.03.2023 | 16:03