El programa contra el malbaratament alimentari MENTALI supera els 25.000 àpats cuinats en 7 anys

Dimarts, 7 de maig de 2024

Des de la seva posada en marxa l’octubre de 2017, el programa solidari MENTALI pel reaprofitament dels aliments dels menjadors escolars ha distribuït més de 25.000 àpats preparats a persones en situació de vulnerabilitat. En aquest període s’han atès 107 famílies, arribant a un total de 185 persones. Durant el primer trimestre de 2024 s’ha arribat als 26.162 àpats.

Actualment, fan ús del programa unes 23 famílies de mitjana, beneficiant unes 35 persones. Els àpats es distribueixen un cop per setmana i provenen de les mostres testimoni de les cuines escolars i dels excedents que no han sortit al menjador. El perfil d’usuari són persones amb dificultats per cuinar, ja sigui per pobresa energètica o alimentària, per desocupació,  o bé per circumstàncies relacionades amb la salut física o mental.

Objectius

MENTALI es va posar en marxa l’any 2017 amb l’objectiu de recuperar l’excedent alimentari  provinent de les cuines dels menjadors escolars i destinar-lo a població vulnerable mitjançant àpats nutritius i de qualitat. Des del punt de vista social, vol garantir la inclusió i promocionar la solidaritat comunitària.

Xarxa solidària

En aquests set anys de funcionament, el MENTALI s’ha consolidat com una iniciativa d’èxit amb una xarxa solidària que ha permès crear un circuit estable que garanteix la distribució dels aliments amb tota la seguretat sanitària fins arribar a les persones destinatàries.

En aquest programa solidari, capdavanter a la comarca, hi participen les escoles La Roureda, Vinya del Sastret i la llar d’infants municipal La Ginesta, les empreses de menjador dels centres educatius Campos Estela i Hostesa, persones voluntàries i l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires.

VÍDEO DEL PROJECTE MENTALI

Darrera actualització: 7.05.2024 | 14:11