Engega al CAP un nou servei de rehabilitació en grup

Dijous, 6 d'abril de 2023 a les 08:00

El CAP de Sant Esteve Sesrovires ha obert un nou servei per tractar problemes vinculats a les disfuncions múscul-esquelètiques, com ara els dolors d’espatlla o de lumbars. L’abordatge es realitza a través de grups de rehabilitació en grup dirigits per un fisioterapeuta. A mesura que la gent ho sol·liciti, el CAP obrirà nous grups. En aquests moments, ja n’hi ha dos en funcionament.

Cada vegada són més freqüents les disfuncions múscul-esquelètiques a causa de l’envelliment de la població i de les patologies cròniques. L’Organització Mundial de Salut calcula que un 15% de la població pateix algun tipus de dolor d’aquest tipus.

Tradicionalment el tractament s’havia fet a través d’abordatge passiu, fonamentalment medicaments i massatges. Actualment, la medicina aposta per un enfoc basat en la rehabilitació, la prevenció i el foment de l’exercici físic i de la salut.

Amb aquesta filosofia, el CAP de Sant Esteve va engegar el passat 14 de febrer el nou servei de rehabilitació en grup. De moment, n’hi ha dos, un per a persones amb dolors lumbars i un altre per a patologies de braç. A mesura que arribin més sol·licituds de pacients, hi ha previst crear nous grups, sobretot per tractar dolors cervicals, de genoll i maluc.

Per integrar-se en un grup de rehabilitació, cal adreçar-se al CAP per tal que el metge de capçalera pugi valorar cada cas. Si el pacient reuneix els requisits, se l’integrarà en un grup o es crearà un de nou si hi ha prou persones amb la mateixa patologia.

A través de les indicacions del fisioterapeuta, el pacient aprendrà què es el dolor i com apareix i perquè és important l’exercici per reduir el dolor i augmentar el benestar.

Darrera actualització: 03.04.2023 | 13:59