Felip VI visita les obres de la nova planta d’ensamblatge de bateries de SEAT

Divendres, 5 d’abril de 2024

Seat ha mostrat avui el progrés de les obres de la planta d’ensamblatge de sistemes de bateries que està construïnt, en bona part al terme de Sant Esteve, amb una inversió de 300 milions d’euros i la generació de més de 500 llocs de treball. L’acte ha comptat amb la presència del rei Felip VI, el president de la Generalitat, Pere Aragonès i el ministre d’Indústria i Turisme, Jordi Hereu. També hi ha assistit l’alcalde de Sant Esteve, Enric Carbonell.

La nova instal·lació permetrà ensamblar cel·les de bateries provinents de la gigafactoria de PowerCo que s’està construïnt a Sagunt i que es destinaran als vehicles elèctrics del Grup Volkswagen. Està previst, segons ha anunciat la companyia, que comencin a produir-se a Martorell a finals de 2025.

La planta ocuparà una superficie de 64.000 metres quadrats repartits entre els termes de Sant Esteve Sesrovires i Martorell. Segons ha informat la automobilística, tindrà una capacitat inicial de producció de 1.400 sistemes de bateries al dia que aniran directament a les línies de muntatge dels nous vehicles, a només uns 600 metres. S’instal·laran 11.000 panells solars que generaran el 70% de la energia que requereix tot el procés.

El president de SEAT, Wayne Griffiths, ha explicat que “fa tres anys vam fer una gran promesa: electrificar SEAT S.A. i posar Espanya sobre rodes eleèctriques. En aquest temps hem treballat molt per a que aquest objectiu fos una realitat i la nova planta d’ensamblatge és la millor prova”. Ha fet també una crida al govern de l’Estat recordant que “la nostra aposta per l’electrificació i la descarbonització és clara i ara necessitem la mateixa aposta del Govern d’Espany”.

Per l’alcalde, Enric Carbonell, “avui hem pogut comprovar com després de tres anys en els què Seat mostrava el seu compromís d’inversió en aquesta fàbrica, ara veiem com és una realitat la seva construcció”. Ha destacat “el compromís que avui veiem fet realitat i del qual ens n’alegrem perquè mostra la consolidació del projecte en aquest territori del Baix Llobregat Nord que té en el sector de l’automòbil un puntal i una referència molt importants”.  

Darrera actualització: 5.04.2024 | 16:33