La Diputació presenta l’avantprojecte del Fòrum: un edifici accessible, eficient i integrat

Dimecres, 26 de juliol de 2023

L’equip redactor del Fòrum ha lliurat a l’Ajuntament l’avantprojecte de tot l’edifici i de la urbanització de l’entorn. Amb aquest document ja es pot començar a treballar el projecte executiu de la primera fase, que es preveu tenir a principis de l’any vinent i poder licitar les obres.

 

La presentació va anar a càrrec de l’equip redactor del projecte i de responsables de la Diputació dels serveis d’equipaments i de biblioteques. Van assistir-hi membres del govern encapçalats per l’alcalde, Enric Carbonell, responsables tècnics municipals i el director de la biblioteca municipal.   

El document recull tres aspectes destacats: potenciar la idea del verger o auditori exterior, un carrer interior definit per lluernaris, una coberta parcialment vegetal i amb instal·lació fotovoltaica, i la integració de l’entorn a la trama urbana amb plataformes connectades als diferents carrers. Així, es projecta la idea d’un equipament multiconnectat, accessible, eficient i integrat.

Tot i tractar-se d’un avantprojecte, el document és força acurat. En aquest sentit, l’alcalde destaca que “hem pogut constatar el nivell de detall que contempla aquest avantprojecte i ens permet imaginar-nos com seran aquestes instal·lacions un cop estiguin obertes a tothom”. El següent pas és “encarregar el projecte executiu de la 1a fase que podrem disposar-ne ja a principis de l'any que ve i, per tant, anar preparant la licitació d’aquestes obres”, assegura.

Una gran biblioteca
En la 1a fase es construirà una gran biblioteca amb accés a peu pla des del carrer Sant Joan, una superfície útil de prop de 1.000 m2 i amb espais de suport com un dipòsit documental ubicat a la planta -1 del soterrani, on es disposarà també de 55 places d’aparcament. També tindrà accés al jardí i al verger. En la segona fase disposarà d’una sala polivalent a la planta baixa.

La coberta, una gran plaça pública
A més de la biblioteca i una de les dues plantes d’aparcament, la 1a fase inclou l’execució de les façanes de l’edifici, els nuclis de comunicacions, la urbanització provisional de l’entorn de la planta baixa i la retirada de la tanca perimetral, i la coberta com a gran plaça pública. Aquesta coberta, amb accés directe des del carrer Ponent, acollirà una plaça d’uns 1.000 m2. Es complementarà amb un mirador i una zona vegetal no trepitjable, a més d’una pèrgola fotovoltaica i d’un bar-quiosc.

En una segona fase s’executarà la segona planta d’aparcament, la planta baixa i la urbanització definitiva de l’entorn.    

 

Darrera actualització: 26.07.2023 | 19:19