La federació atorga el 6è dan a Laura Uroz per la seva trajectòria en el món del taekwondo

Dilluns, 13 de febrer de 2023 a les 00:00

La Federació Espanyola de Taekwondo ha atorgat el 6è dan a Laura Uroz per la seva trajectòria esportiva. La professora de l’Escola Taekwondo Sesrovires es va iniciar en aquesta disciplina fa 36 anys i continua competint de forma exitosa en la categoria màster. Aquest mateix cap de setmana ha aconseguit la medalla de bronze a l’Open de París.

Laura Uroz ha rebut amb “alegria” el 6è dan, però considera que no és tan sols un premi individual sinó també “a tot el meu equip, a la meva família, a tots els que m’han ajudat a arribar fins aquí”. L’esportista afirma que ha estat “un honor” rebre aquest reconeixement a la seva llarga trajectòria.

L’esportista va entrar per primer cop en un gimnàs de taekwondo amb 7-8 anys. El seu pare li va proposar aquest esport. S’ho va pensar i es va apuntar amb un amiga en un doyang d’Olesa de Montserrat. A diferència de la gimnàstica rítmica que havia practicat fins aleshores, va descobrir un altre món.

Va arribar fins a cinturó blau, però amb 14 anys el va deixar. Un temps després, treballant de monitora en un campus d’estiu a Abrera va conèixer a Alberto Bonilla i es va reenganxar de nou al taekwondo.

L’esportista ha viscut l’evolució tant gran que ha experimentat el taekwondo en tots aquest anys. Ha viscut el pas des de les armilles tradicionals fins a tots els dispositius electrònics que s’utilitzen actualment per competir. Assegura que es tracta d’una “evolució positiva”.

Li agrada subratllar que el taekwondo és “un esport individual, però on es treballa en equip”. “És un esport molt complet perquè treballa totes les parts del cos i on en pocs mesos veus la teva progressió”. Destaca que fins i tot si comences de gran “veus com els alumnes se superen en cada entrenament”.

Per a ella , el taekwondo té la virtut d’haver-se adaptat a l’edat de les persones. Amb la creació de les categories per franges d’edat, i especialment de les modalitats màster, afirma que es pot continuar competint a un gran nivell.

Laura Uroz és una persona fortament vinculada amb l’esport. Professionalment és professora d’educació física i tutora de 6è de primària de l’escola Daina-Isard. A les tardes, col·labora en les classes de taekwondo i també s’encarrega de les sessions de gimnàstica de manteniment a l’Escola Taekwondo Sesrovires.

De cara al futur es veu “gaudint de les classes i continuar competint”. “Bàsicament, passar-m’ho bé”.

 

Darrera actualització: 13.02.2023 | 12:51