L’Institut Montserrat Colomer vol sol·licitar un nou projecte Erasmus després de l’èxit del programa Let’s SEE

Dissabte, 6 de maig de 2023

La setmana passada, l’Institut Montserrat Colomer va acollir les darreres activitats del programa Erasmus Let’s SEE amb la participació d’estudiants i professorat de cinc països. Només resta pendent un viatge a Brussel·les per visitar el Parlament Europeu. El centre educatiu de Sant Esteve Sesrovires fa un balanç molt positiu d’aquesta experiència de tres anys i ja està treballant per sol·licitar un nou projecte europeu.

L’Institut Montserrat Colomer ha liderat Let’s SEE, un programa Erasmus+ finançat per la Unió Europea i que ha permès treballar l’educació social i emocional, l’entesa cultural i la igualtat de gènere. El centre de Sant Esteve ha tingut com a sòcies institucions educatives de Portugal, França, Itàlia i Finlàndia.

El projecte ha permès que l’alumnat sesrovirenc pogués viatjar a aquestes països i millorar les seves competències en anglès. Però també enriquir-se com a persones amb la visita dels estudiants europeus i el seu acolliment per part de les famílies sesrovirenques.

Cloenda del programa amb una setmana d’activitats
Tot i que encara queda pendent un viatge a Brussel·les, l’Institut va celebrar del 24 al 30 d’abril la cloenda del programa amb la participació de 23 estudiants i 8 membres del professorat estrangers. Ha estat una setmana molt intensa de treball per a l’alumnat dels cinc països.

El primer dia va tenir lloc una recepció oficial a l’Ajuntament amb l’alcalde Enric Carbonell i el regidor d’Educació, Òscar Rodríguez. Després els estudiants sesrovirencs van oferir una visita guiada als seus homòlegs europeus i els van ensenyar els llocs més emblemàtics de Sant Esteve.

L’entitat Pallassos sense fronteres els va parlar dels camps de refugiats i dels països en guerra i el taller de l’ONG Novact els va explicar la situació de la migració i  el racisme. Un altre seminari es va dedicar a reflexionar sobre la igualtat de gènere i la identitat sexual. El benestar emocional es va treballar amb una sessió de ioga, que incloïa també meditació i relaxació.

Així mateix, l’alumnat va fer presentacions del projecte We’re all migrants i dels grups col·laboratius internacionals sobre l’adolescència. Eva Solé, investigadora en biomedicina a l’Hospital de Bellvitge, va impartir una conferència sobre la relació entre dona i ciència. Per la seva part, l’equip finès va parlar del paper de les dones a la mitologia finesa.

Divendres es va fer un acte al mateix institut on es van repartir certificats d’assistència a l'alumnat i docents que s’han implicat en el projecte Let’s SEE.

Els actes també han inclòs activitats fora de l’institut. Es va fer una visita a l’escolania de Montserrat i a diferents indrets de Barcelona.

Treballar valors, unir persones
Finalment, el passat cap de setmana el jovent i les famílies d’acollida de Sant Esteve es van desplaçar fins a l’aeroport de Barcelona per acomiadar els visitants europeus. El programa Let’s SEE finalitza després de tres anys treballant valors i, sobretot, d’unir persones de països i cultures molt diferents. L’Institut Montserrat Colomer ja està gestionant la sol·licitud d’un nou programa Erasmus+.

Darrera actualització: 5.05.2023 | 14:57