Reunió amb el Departament de Salut per millorar l’atenció primària a l’EAP Martorell Rural

Dimecres, 19 d'abril de 2023 a les 18:00

Ahir es van reunir els alcaldes i alcaldessa dels cinc municipis de la zona EAP Martorell Rural i el Departament de Salut per tractar la situació de l’atenció primària i trobar solucions a les actuals mancances dels CAP d’aquesta àrea. Ambdues parts treballaran en una nova configuració del servei que millori la mobilitat entre centres i asseguri la presència de més professionals i, per tant, garanteixi l'assistència a les persones usuàries.

La trobada va reunir alcaldes i representants de Castellví de Rosanes, Gelida, Masquefa, Sant Llorenç d’Hortons i Sant Esteve, amb responsables de la Secretaria d’Atenció Primària del Departament de Salut de la Generalitat. 

Actualment a l’EAP Martorell Rural només hi ha cobertes 8 de les 15 places de metge habilitades. A més de la manca de personal, la ciutadania en molts casos s’ha de desplaçar a altres municipis per rebre atenció i sense disposar d’una connexió amb  transport públic adequada.

La reunió arriba després de la demanda plantejada pels ajuntaments a Salut i el seu oferiment per trobar solucions conjuntes que milloren la situació de l’atenció primària en aquests municipis. La propera reunió per avançar en aquesta direcció està prevista pel mes de juny.
 

Darrera actualització: 19.04.2023 | 18:18