Sant Esteve Sesrovires obté un notable alt en transparència

Dijous, 23 de març de 2023

L’informe Infoparticipa ha atorgat un 76,92% en transparència a l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires. Infoparticipa és un estudi de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) que anualment mesura el grau de compliment de la Llei de Transparència. Amb aquest resultat, el consistori sesrovirenc se situa en el grup d’ajuntaments més transparents.

El passat 20 de març, la sala d’actes del rectorat de la UAB va acollir l’acte de lliurament dels guardons d’Infoparticipa. Javier Lafuente, rector de la UAB, va destacar que “la transparència és essencial per garantir la participació ciutadana”. Infoparticipa arriba a la seva desena edició “consolidada com a reconeixement de referència”, en paraules del rector.

Un 76,92% en transparència
Aquest any, l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires, com en els darrers cinc anys, ha tret un notable. Amb els 76,92% d’indicadors validats en l’edició d’enguany, Sant Esteve Sesrovires se situa en la franja d’ajuntaments que superen el llindar del 75% i es queda amb tant sols cinc indicadors d’obtenir el Segell Infoparticipa.

En el darrer lustre, el grau de transparència de Sant Esteve Sesrovires ha millorat de forma progressiva de la següent manera: 

 

Infoparticipa mesura el grau de compliment de la Llei 19/2014 de Transparència, Accés a la Informació Pública i Bon Govern a través del compliment de 52 indicadors.

Aquests ítems estan agrupats per àrees, concretament informació sobre els representats polítics, gestió dels recursos col·lectius, gestió dels recursos econòmics, informació sobre el municipi i eines de participació ciutadana. En el cas de Sant Esteve Sesrovires, l’estudi ha validat un total de 40 indicadors, és a dir, el 76,92% dels mateixos.

 

 

 

Darrera actualització: 23.03.2023 | 17:41