Comencen els Serveis Comunitaris amb més d’un centenar d’alumnes i vuit centres col·laboradors

Dimecres, 28 de febrer de 2024

Durant el mes de febrer han començat els Serveis Comunitaris amb la participació de més d’un centenar d’alumnes de segon cicle de l’ESO de l’Institut Montserrat Colomer. En aquest curs hi participen 8 centres col·laboradors, 3 dels quals ho fan per primera vegada.

El servei comunitari és una acció educativa que, de forma obligatòria, ha de realitzar tot l’alumnat a 3r o 4t d’ESO. Hi destinen 20 hores, de les quals un mínim de 10 són de servei actiu a la comunitat i que es realitzen fora de l’horari lectiu en un dels centres col·laboradors. 

Enguany repeteixen com a centres col·laboradors: la residència Can Serra, el Casal de la Gent Gran, l’Espai Obert, el Banc de sang i teixits, i Creu Roja. I s’han incorporat el Complex Esportiu Municipal, l’àrea de Medi Ambient de l’ajuntament, i la fundació privada La Rossella de Castellví.

El servei comunitari posa de manifest la necessitat de fer una intervenció educativa més enllà de l’aula. A més de formar-se i adquirir coneixements, aquest projecte  mostra a l’alumnat les necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo. Els ajuda a estimular el pensament crític i assimilar valors fonamentals com la solidaritat. 

Els serveis comunitaris a Sant Esteve tenen una trajectòria de set cursos, exceptuant l’aturada del 2020-21 a causa de la pandèmia. El projecte compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Esteve, a través de l’Àrea d’Educació, que es coordina amb els professionals del centre per tal que les accions que es defineixin siguin el màxim d’efectives.
 

Darrera actualització: 28.02.2024 | 14:47