El ple municipal aprova el Pla Local d’Igualtat 2023-2026

Divendres, 22 de desembre de 2023

El ple municipal de desembre ha aprovat per unanimitat el nou Pla Local d’Igualtat. Es tracta d’un document estratègic, que a partir d’una diagnosi realitzada amb la col·laboració de les enitats, aplicarà un pla d’acció durant el període 2023-2026 per avançar en la igualtat entre homes i dones.

Lorena Cuesta, regidora d’Igualtat, Polítiques Feministes i LGTBI, ha destacat en la seva intervenció al ple, que el pla és el resultat de tenir en compte molts punts de vista, com ara les entitats de dones del municipi, les AMPAs, el grup voluntariat, entre d’altres, i els diversos departaments de l’Ajuntament implicats. El document s'ha elaborat amb el suport de la Diputació de Barcelona i ha comptat amb grup motor.

Diagnosi i pla d’acció
Per elaborar el pla, s’ha dut a terme una diagnosi que ha arribat a la conclusió que cal avançar en el compromís amb la igualtat de gènere i la interseccionalitat, actuar contra les violències masclistes i LGTBIfòbiques, treballar pels drets, la salut i la qualitat de vida, apostar per la coeducació i la transmissió d’una cultura igualitària, incidir en la reformulació dels treballs i del temps i apostar pel reconeixement del lideratge i la participació de les dones.

El pla d’acció assumeix tots aquests eixos en un cronograma que permet planificar la implementació de les actuacions al llarg dels pròxims tres anys.

El Pla Local d’Igualtat també preveu la creació d’una comissió de seguiment i avaluació per vetllar per la correcta d’execució de tots els objectius fixats en el document.

Darrera actualització: 22.12.2023 | 11:07