La maleta violeta

Guia de literatura infantil i juvenil per la igualtat de gènere.

Coincidint amb el Dia de la Dona de 2022, la Regidoria de Igualtat, Polítiques feministes i LGTBI ha editat la primera Guia de literatura infantil i juvenil per la igualtat de gènere.

Conté més de 200 títols de contes/llibres dirigits a infants des de 0 anys fins al jovent de 16 anys.

Els llibres constitueixen un material pedagògic i un suport privilegiat en els processos d’identificació i aprenentatge dels rols sexuals i de les relacions socials entre els sexes. Així, a través de la lectura, a més de deixar volar la imaginació, els infants aprenen com comportar-se en la societat en què viuen, per tenir l’acceptació de la resta de persones. Hem d’assumir la responsabilitat social de transmetre la igualtat a les futures generacions, per això, els llibres infantils i juvenils han de reflectir diversitat de models, tots possibles i vàlids socialment.

Es diferents títols  es troben dividits en 5 apartats:

 1. Estereotips i rols de gènere: històries que trenquen amb els estereotips clàssics.
 2. Diversitat: lectures que representen la diversitat del món en què vivim.
 3. Educació emocional i afectiva sexual: contes relacionats amb l’educació afectiva i sexual des del camp de les emocions, la confiança i la cura.
 4. Violències: llibres per abordar la prevenció d’abusos, assetjament, maltractament infantil i envers les dones.
 5. Sabers i aportacions de les dones: històries on les dones són al centre, fent avançar el món.

Descarregat' en aquest enllaç la Guia de literatura infantil i juvenil per la igualtat de gènere.

 • orgull Sant Esteve Sesrovires se suma el 28 de juny a la commemoració del Dia de l’Orgull LGTBI 27/06/2022

  L’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires s’adhereix el 28 de juny a la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, en record dels aldarulls ocorreguts en aquesta data al 1969 a Stonewall (Estats  Units).  Demà dimarts  es realitzarà un taller per prevenir la LGTBIfòbia i es penjarà la bandera LGTBI al balcó de l’Ajuntament.

 • SUBSEU Sant Esteve, subseu del 6è Congrés de les Dones del Baix Llobregat 27/05/2022

  ‘Salut Mental i Violències, del fet a l’impacte’ és el títol de la taula rodona que tindrà lloc al Casino el proper 2 de juny, en el marc del 6 èCongrés de les Dones del Baix Llobregat, del qual  Sant Esteve n’és subseu. Professionals de la salut i les violències masclistes tractaran sobre la importància de la incorporació de la perspectiva de gènere en l’àmbit de la salut mental.

 • DISTINTIU IGUALTAT GÈNERE Sant Esteve obté el Distintiu per la igualtat de gènere pel seu compromís en aquest àmbit 08/04/2022

  L’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires ha obtingut la certificació SG CITY 50-50, una acreditació internacional que  avalua i certifica el compromís dels governs municipals a favor de la igualtat de gènere. En els propers dos anys, s’implementaran les accions recollides en el Pla de Compromís destinades a afavorir la perspectiva de gènere de manera transversal, tant en les polítiques públiques com a nivell intern.

Darrera actualització: 08.04.2022 | 13:07
Darrera actualització: 08.04.2022 | 13:07