La mediació, una oportunitat per resoldre conflictes

Dissabte, 21 de gener de 2023

El Servei de Mediació a Sant Esteve Sesrovires ha atès vuit casos en els últims dos anys. Aquest servei cada vegada més demandat es reivindica com una oportunitat per resoldre conflictes des del diàleg. Avui 21 de gener se celebra el Dia Europeu de la Mediació.

L’Ajuntament de Sant Esteve ofereix des de l’any 2014 el Servei de Mediació a través del Servei Itinerant de la Diputació de Barcelona. La mediació s’ha convertit en una bona eina per abordar el conflicte a través del diàleg i el respecte amb el suport de la persona mediadora, amb l’objectiu d’arribar a un acord satisfactori per a totes els parts. És voluntària, confidencial i neutral.

La mediació s’activa o bé a petició explícita d’un veí o per derivació d’un departament de l’Ajuntament que detecta un conflicte i, després d’avaluar-lo, en deriva el cas.

Dels vuit casos atesos a Sant Esteve en els dos últims anys, sis són conflictes de tipus veïnal, gairebé tots relacionats amb limitacions de les finques, un familiar sobre acords del conveni de separació, i un altre relacionat amb sorolls d’un restaurant. En dos dels casos es va arribar a un acord, en un es va aconseguir la resolució del cas sense intervenció, i la resta es van tancar sense acord.

Com sol·licitar el Servei de Mediació a l’Ajuntament?

Enllaç al tràmit: https://santestevesesrovires.eadministracio.cat/catalog/t/200c57d3-44d8-4c01-a48f-bf46cb311c09

Darrera actualització: 21.01.2023 | 09:23