Ajuntament i Geaser acorden ampliar el servei de recollida i la neteja viària

Dijous, 30 de juny de 2022 a les 17:00

Aquest matí ha tingut lloc una reunió amb responsables municipals i l’empresa Geaser, concessionària de la neteja viària i de la recollida d’escombraries, per tancar un acord d’ampliació i millora d’aquests serveis al municipi. De la proposta destaca l’increment d’hores de neteja de carrers i un dia més de recollida selectiva.  

En la trobada s’ha exposat l’actual estat dels serveis de neteja viària i de recollida selectiva al municipi per tal de definir-ne unes actuacions dirigides a la millora de la seva prestació. Pel que fa a la recollida d’escombraries, l’acord estableix l’ampliació en un dia més de recollida de selectiva setmanal, que passarà dels dos actuals fins als tres a partir de setembre.

D’altra banda, està previst la instal·lació de nous contenidors en diversos indrets del municipi d’acord amb les necessitats detectades i, en alguns punts, es reubicaran els actuals per optimitzar el servei.

Al setembre està previst que les agents cíviques realitzin una campanya porta a porta a les llars per informar sobre la separació dels residus domèstics i l’ús correcte dels contenidors, amb l’objectiu d’augmentar la correcta separació de les diferents fraccions de residus.  

Intensificar la neteja de carrers

En relació a la neteja viària, s’intensificarà a partir del juliol, amb intervencions més intensives especialment als carrers de la zona de vianants. Cal tenir en compte que malgrat les neteges periòdiques que s’hi realitzen, no presenten un estat prou òptim. Paral·lelament, la regidoria de Civisme promourà aquest estiu una campanya per conscienciar les persones que passegen gossos de la necessitat de recollir les deposicions i diluir els orins dels animals en l’espai públic.

Punts Verds a Vallserrat i Ca n‘Amat

D’altra banda, s’habilitaran dos punts verds de recollida de poda a Ca n’Amat i també a Vallserrat. La mesura se suma al servei gratuït de recollida de poda a domicili per tal de facilitar a la ciutadania la correcta gestió de les restes vegetals.  

L’acord tancat en aquesta reunió es portarà al Ple Municipal del mes de juliol per a la seva aprovació i poder implementar el més aviat possible les millores d’aquests serveis. En la trobada hi han participat l’alcalde, Enric Carbonell, els tinents d’alcalde Joan Galceran i Roser Brosed, acompanyats per responsables i tècnics municipals, i representants de la concessionària Geaser.  

 

 

 

 

Darrera actualització: 30.06.2022 | 15:41