Aprovada la segona fase de renovació de la xarxa d’aigua potable i clavegueram de La Coma

Dijous, 9 de febrer de 2023

El Ple Municipal ha aprovat el projecte constructiu de la 2a fase de renovació de la xarxa d’abastament d’aigua potable i sanejament de La Coma. Amb aquesta intervenció es completarà la transformació de tota la xarxa del barri abans de la seva reurbanització. El projecte puja d’1.103.685,95 €.

Després d’una primera fase on Agbar ha actuat a l’artèria principal del barri, l’avinguda Catalunya, i que es troba a punt de finalitzar, en aquesta segona fase s’intervindrà en els carrers Joan Maragall, de la Creu, Canigó, Quatre Vents, Tramuntana i Passatge Oliveres. També s’executarà per trams, per reduir l’afectació al veïnat, en la mesura del possible. 

Les obres, que es preveu comencin al març, arrencaran amb la renovació de la xarxa d’aigua potable amb una durada estimada d’uns 7 mesos. En una segona fase s’executarà la renovació de la xarxa de sanejament amb un termini d’execució d’uns 9 mesos i mig. En total, Agbar substituirà 2,2 km de canonades d’aigua i 1,5 km de clavegueram. 

El cost de l’obra que supera el milió d’euros està finançat per Agbar a través del pla d’inversió i millora de la xarxa d’aigua al municipi i 300.000 euros provinents de fons municipals.

El punt es va aprovar amb els vots favorables de PSC, ARAses, Ciutadans, ERC i Sesrovires en comú i l’abstenció d’Alternativa Unitària.   

D’altra banda, en aquests moments continuen els treballs de substitució de canonades al carrer Carles Riba a Vallserrat. Està previst que acabin a finals d’aquest mes i puguin iniciar-se les obres al clavegueram del carrer Pedraforca per un import de 200.000 euros.
 

Darrera actualització: 9.02.2023 | 14:38