L’Ajuntament reclama el manteniment dels trens directes sense transbordament i rebutja el pla de Ferrocarrils

Divendres, 22 de juliol de 2022 a les 14:00

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat una moció conjunta per exigir a la Generalitat que mantingui els trens directes de les línies d’Igualada i Manresa sense haver de fer transbordament a Martorell, una proposta que recull el Pla d’Actuació 2022–2026 de Ferrocarrils i que comportarà un deteriorament en la mobilitat dels veïns i veïnes de Sant Esteve.

El Pla d’Actuació 2022–2026 de Ferrocarrils preveu la transformació del servei a Manresa i Igualada en un servei de rodalies amb origen Martorell, enlloc de Barcelona. Aquest canvi comportarà, d’una banda, un increment de freqüències i nombre de passatgers al tram Martorell-Barcelona. De l’altra, augmentarà el temps de viatge de les persones provinents des de Manresa o Igualada, però també pels municipis del Baix Llobregat nord, com Abrera, Esparreguera, Olesa o Sant Esteve Sesrovires.

La moció recorda que Sant Esteve “necessita una millora del transport públic i de connexió amb Barcelona, per això hem reclamat l’entrada i una parada al nucli urbà de la línia de Hispano Igualadina i  l’augment de la freqüència i millora del T- Bus. El que no necessitem, ni volem és un deteriorament del servei de Ferrocarrils pels nostres veïns i veïnes, incrementant la durada dels viatges, ni la necessitat de fer transbordament a Martorell, amb el perjudici que això suposaria pels nostres usuaris”.

En aquest sentit, la moció demana “el manteniment dels serveis directes a les línies R5, R50, R6 i R60, sense el nou transbordament” i “aturar qualsevol decisió al respecte dels canvis a la mobilitat i els serveis de comunicació i connexió amb Barcelona que afectin a Sant Esteve Sesrovires”.

L’Ajuntament denuncia a més la manca de transparència i d’informació en relació a aquest canvi del servei i la supressió dels trens directes entre Barcelona i Manresa o Igualada. Per aquest motiu, la moció reclama a la Generalitat que doni explicacions sobre els motius de l’eliminació dels trens directes a les línies Igualada i Manresa, i sobre el perquè no s’ha informat degudament als territoris afectats. El document reclama també la convocatòria urgent d’una reunió amb els alcaldes i alcaldesses de les poblacions afectades.

La moció, presentada pel grup del PSC. va comptar amb el suport i l’adhesió de la resta de forces del plenari, ARAses, Ciutadans, ERC, Alternativa Unitària i Sesrovires en Comú.

DOCUMENT MOCIÓ

 

Darrera actualització: 22.07.2022 | 14:11