Entren en funcionament les plaques fotovoltaiques del Complex Esportiu

Dijous, 27 d’abril de 2023

Els 200 panells solars instal·lades a la coberta del Complex Esportiu Municipal ja estan en funcionament i generant una potència màxima de 90 kw. En breu està previst que es posi en marxa també l’equip d’aerotèrmia, un cop ha finalitzat la seva instal·lació.  

Al febrer van començar els treballs per instal·lar fins a 200 plaques fotovoltaiques en aquest equipament esportiu, dins d’un pla per millorar-ne l’eficiència energètica. Aquest pla inclou la substitució d’enllumenat per led, la instal·lació d’un equip d’aerotèrmia per a escalfar l‘aigua calenta sanitària, a més d’altres mesures com aïllaments tèrmics i dosificadors d’aigua als lavabos.

L’estalvi econòmic per l’aplicació d’aquestes mesures es calcula en uns 25.000 euros anuals i una reducció d’emissions d’un centenar de tones. 

L’Ajuntament preveu estendre la instal·lació de panells fotovoltaics a les cobertes de la resta d’edificis municipals per tal d’impulsar comunitats energètiques. En aquest sentit, ja s’estan mantenint de reunions tècniques de treball en un projecte que permeti disposar d’energia per abastir als usuaris que formin part de la comunitat.

 Imatge: Panell control generació energia
 

Darrera actualització: 27.04.2023 | 15:13