Activat el Pla de Protecció Civil en fase de prealerta per fort vent

Divendres, 4 de novembre de 2022 a les 12:00

L’Ajuntament ha activat el Pla de Protecció Civil municipal (DUPROCIM) en fase de prealerta per vent fort, que es generalitzarà i s’intensificarà de cara a la tarda, i per risc d’incendi forestal atès que Sant Esteve es troba en nivell 2 del Pla Alfa. Es demana a la ciutadania seguir els consells d’autoprotecció i extremar les precaucions.

L’episodi de vent inici s’intensificarà segons el SMC avui a la tarda, amb ventades seran generalitzades a tot Catalunya. Molta precaució al Barcelonès, Baix Llobregat, Alt Penedès, Garraf i totes les comarques tarragonines, zones on es preveuen les afectacions més importants.

Protecció Civil recorda que cal extremar especialment les precaucions en la conducció i també en totes les activitats que es realitzin a l’aire lliure, evitant sobretot les zones boscoses on podrien caure branques o arbres.

En entorn urbà cal ser molt prudent amb la possible caiguda d’elements estructurals i altres objectes que hi pugui haver en façanes i balcons. A nivell preventiu, cal retirar de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent.

Pel que fa al risc d’incendi, voluntariat de l’ADF realitzarà tasques de vigilància i informació, especialment a les zones de risc, durant tot l’episodi.  

El Pla Duprocim en fase de prealerta comporta un seguiment de la situació, la vigilància de zones d’especial risc i la constitució del Comitè d’Emergències, un ens integrat pels diversos cossos que participen en situacions d’emergència al municipi.  

CONSELLS AUTOPROTECCIÓ VENTADES

Ventades. gencat.cat

 

Darrera actualització: 04.11.2022 | 12:46