Ajuntament i Generalitat estudiaran la viabilitat d'un aparcament amb serveis per a camions a Can Margarit

Dijous, 22 de juliol de 2021 a les 19:00

El Ple Municipal va donar llum verda ahir a l’aprovació d’un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i l’empresa pública CIMALSA per estudiar la viabilitat d’impulsar un projecte per a la construcció d’una àrea d'estacionament de vehicles pesats al polígon industrial Can Margarit. L’Ajuntament vol resoldre un problema que afecta la mobilitat i la salubritat dels sectors industrials.  

Sant Esteve i el seu entorn concentren una important densitat de transport logístic. En molts casos es produeix una sobreocupació dels vials dels polígons i estacionaments inadequats. Genera, a més, problemàtiques de salubritat a la via pública derivades de les necessitats que tenen els transportistes de descansar, menjar, rentar-se o anar al lavabo.  L’alcalde Enric Carbonell recorda que “actualment no hi ha cap equipament d’aquestes característiques en la ròtula Martorell-Abrera-Sant Esteve, amb una important concentració industrial. En canvi a Europa són habituals en pols logístics per donar serveis als professionals. ”. 

El conveni

L’acord recull el compromís de fer un estudi de viabilitat sobre un aparcament de camions en el sector de Can Margarit, que s’ubicaria en un terreny municipal d’uns 30.000m2, destinat a equipaments. El document condiciona el desenvolupament i l’execució del projecte a que el resultat d’aquest estudi previ sigui positiu. En aquest sentit, l’alcalde va reiterar en el Ple que “no es tramitarà cap modificació de planejament fins que no quedi palesa la seva viabilitat”. En cas de prosperar, ambdues parts acordarien les condicions d’execució i de gestió del projecte en un segon conveni que hauria de ser aprovat pel Ple

L’estudi el realitzarà i finançarà CIMALSA, empresa pública de la Generalitat de Catalunya especialitzada en el desenvolupament i gestió de parcs logístics i infraestructures per al transport amb experiència en el desenvolupament i gestió d’aparcaments de camions. El document ha d’analitzar aspectes com la capacitat, la superfície, els serveis, la seguretat, la tipologia de tancament i el pressupost de l’execució de l’aparcament

El punt del conveni va tenir el suport dels grups municipals de PSC, ARAses, Ciutadans i Sesrovires en Comú, l’abstenció d’Alternativa Unitària i el vot en contra d’ERC. El principal punt de debat va ser que el document no concretava les condicions d’una futura explotació. En aquest sentit, l’alcalde va explicar que “si l’estudi diu que és viable, podríem subscriure un segon conveni que parlés ja de quines serien les condicions amb les quals es faria la instal·lació i explotació de l’equipament.

Està previst que el conveni es pugui signar en les properes setmanes.

 

Darrera actualització: 22.07.2021 | 17:55