Ajuntament i veïnat consensuen com serà la urbanització de La Coma

Divendres, 3 de juny de 2022 a les 17:00

L'Ajuntament va convocar ahir al Casino una sessió informativa amb el veïnat de La Coma per tractar l'avantprojecte d'urbanització del barri i acordar-ne les línies principals. Durant la trobada també es va informar sobre l'estat actual de les obres de renovació de la xarxa d'aigua i clavegueram.

La sessió va comptar amb la presència de l'alcalde Enric Carbonell, el primer tinent d'alcalde, Joan Galceran, i responsables dels Serveis Territorials Municipals i de l'equip redactor de l'avantprojecte. Actualment s'està treballant en la proposta que haurà de definir com ha de ser el barri i que es detallarà en el projecte d'urbanització.
   
En la trobada es van traslladar als veïns les diverses opcions per a la secció dels carrers: des de plataforma única (model que hi ha a la zona de vianants del nucli urbà), calçada segregada (model actual), i semiplataforma (model mixte que combina les dues anteriors). L'opció més ben valorada va ser la semiplataforma.
   
En aquesta secció, el carrer té una vorera elevada mentre que l'altra es troba a nivell de calçada. La vorera en alçada queda separada de la calçada per una franja de 2 metres on es col·loquen arbrat, aparcament, accés als guals i enllumenat.
   
A partir d'aquí, l'equip redactor continuarà treballant l'avantprojecte. L'ajuntament preveu que durant el 2023 puguin començar-se les obres d'urbanització si es manté el calendari de redacció de projectes i licitació de les obres.
 
Obres renovació de la xarxa d'aigua
En el decurs de la sessió també es va informar sobre l'estat de les obres de renovació de la xarxa d'aigua a l'avinguda Catalunya. Actualment s'està executant l'últim tram del clavegueram que es preveu finalitzi a principis de juliol. Un cop acabin començarà el canvi de canonades d'aigua. Està previst que aquests treballs finalitzin entre setembre i octubre.
   
La segona fase de renovació de la xarxa de La Coma, que afecta al resta de carrers, podria començar al novembre. Abans d'iniciar-les, l'Ajuntament convocarà una reunió amb el veïnat per informar sobre el calendari i les afectacions.

Darrera actualització: 28.09.2022 | 11:51