Benestar Social impulsa un grup de suport a persones cuidadores no professionals

Divendres, 27 de gener de 2023 a les 13:00

Avui s’ha presentat al Casal de la Gent Gran el Grup de Suport Emocional i d’Ajuda Mútua adreçat a cuidadors i cuidadores no professionals de persones amb situació de dependència. Aquest recurs de suport psicològic està promogut per la regidoria de Benestar Social amb el suport de la Diputació.

La presentació ha comptat amb la presència de la regidora de Benestar Social, Lorena Cuesta.  qui ha donat la benvinguda a la vintena de participants a aquest espai de relació, acompanyament i suport psicològic i emocional. Aplega cuidadors i cuidadores de persones grans, de persones amb dependència o de persones amb discapacitat o problemes de salut mental.

El grup de suport és un espai que possibilita l’expressió de sentiments, emocions i preocupacions associades a les tasques de cura, amb la finalitat de millorar la qualitat de vida de les persones cuidadores i, indirectament, la de les persones de les que tenen cura. Està dirigit per una psicòloga d’enfocament sistèmic i humanista.

Aquest recurs psicològic té com a objectius contribuir a millorar la qualitat de vida de les persones cuidadores, principalment familiars de la persona dependent, oferir-los suport emocional i facilitar-los un espai de relació on compartir experiències.

És la segona vegada que s’impulsa aquest grup de suport. L’anterior edició va tenir molt bona acollida i va resultar una experiència molt enriquidora per a les persones participants creant vincles entre participants.

 

Darrera actualització: 27.01.2023 | 14:34